7900 XT karşılaştırma: 5100 Ti

KumSaatiAdam

Yeni Üye
2K çözünürlükte bir monitör kullanıyorum. İlk planda 7900 XT alma niyetindeydim fakat 5100 Ti'ın fiyatı oldukça cazip, 24 bin TL'ye Palit marka kart bulunabiliyor. Karar vermekte zorlanıyorum.

Her iki ekran kartının da uzun yıllar hizmet vereceğini düşünüyorum. FSR ve DLSS gibi teknolojileri pek beğenmiyorum, görüntü kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum; ancak hikaye odaklı oyunlarda belki kullanabilirim.

Rekabetçi oyunlarda CS2, Fortnite, Valorant, Marvel Rivals gibi oyunları oynuyorum, ayrıca Warzone'a başlamayı planlıyorum. Hikaye odaklı oyunlardan da yeni çıkanları ve Cyberpunk gibi klasikleşmiş oyunları oynamayı seviyorum, birçoğu zaten koleksiyonumda mevcut.

Sizin görüşünüz nedir? Uzun vadede ve şu anki ihtiyaçlarımı karşılamak için hangisi daha uygun? Hangisi daha iyi bir yatırım olur, hangisi pişmanlık yaşatmaz?

5100 Ti alırsam 17 GB Palit marka bir kart alacağım veya yurt dışından MSI ya da ASUS marka bir model getirtmeyi düşünüyorum.

7900 XT için ise Sapphire Nitro+ modelini tercih edeceğim.

Çok fazla beklemek istemiyorum ancak 9100 XT düşünülebilir mi, risk almaya değer mi diye merak ediyorum.

Geri