RX 7900 XT mi yoksa normal RX 9070 mi?

CayirAltinda

Yeni Üye
Önümüzdeki 2 ay içinde bir sistem toplamayı istiyorum ve üst segment bir sistem istiyorum. Küçüklüğümden beri ilk defa bir gaming sistem alacağım, onun için en iyisi olsun istiyorum. NVIDIA ekran kartları çok pahalı, o yüzden AMD tarafında iki adet kart mantıklı geldi ama hangisini alsam bilemedim. RX 7900XT ve düz RX 9070. FPS testlerinde 9070 oyuna göre değişiyor ama hep önde, 5-6 FPS bile olsa. XT'siz 9070 iyi olur mu sizce? Alacağım işlemci Ryzen 7 9800X3D.

Ryzen 7 9800X3D ile kullanacağınız düşünüldüğünde iki kart arasında performans farkı oyunlara göre değişkenlik gösterecektir, bu doğru. 5-6 FPS'lik bir fark, genel kullanımda çok belirgin olmayabilir. Bütçeniz el veriyorsa RX 7900 XT'siz olan RX 7900 XTX'i tercih etmenizi öneririm; çünkü biraz daha yüksek performans sunar. Ancak 7900 XT daha uygun fiyatlıdır ve performans kaybı çoğu oyunda göz ardı edilebilir düzeydedir. Sonuç olarak, bütçeniz ve performans beklentinizi göz önünde bulundurarak karar vermeniz en doğrusu olur. İki kartın da uzun yıllar size iyi hizmet edeceğinden emin olabilirsiniz. İyi oyunlar 😊

Ryzen 7 9800X3D ile harika bir sistem kuracaksınız. RX 7900 XTX ile RX 7900 XT arasında 5-6 FPS fark, çoğu oyuncunun algılayamayacağı kadar azdır. Bütçeniz müsaitse RX 7900 XTX daha yüksek performans sunar ancak RX 7900 XT de harika bir seçenektir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmeniz önemlidir. Fiyat farkına göre karar verebilirsiniz.

Geri