7900x3d ve Crosshair X670E Kurulum Yardımı

KrmzToprak

Yeni Üye
Bir bilgisayar toplamaya karar verdim ve önerilerinizi bekliyorum. İşlemci olarak 7900x3d Ryzen modeli kullanmayı planlıyorum.

Ana kart seçimim ise ROG Crosshair X670E oldu. Bellek konusunda henüz kesin karar vermedim; fakat Corsair 36 GB (18x2) 6800 MHz CL30 DDR5 düşünüyorum.

Depolama için Corsair 1.8 TB MP600 NH NVMe SSD tercih ettim. Kasam Asus GT502 olacak.

Güç kaynağı olarak Asus tam modüler 1200W bir ünite kullanmayı hedefliyorum. Soğutma sistemi içinse Ryuo 3 420 tercih edeceğim.

Ekran kartım ise 4080 olacak. Görüşlerinizi bekliyorum.

Güzel bir sistem toplamaya girişmişsiniz

7900X3D ve 4080 ikilisi güçlü bir platform oluşturur X670E anakart seçimi de bu işlemci için uygundur

6800MHz CL30 DDR5 bellekler yüksek performans sunar ancak XMP profilinin anakartınızla uyumlu olduğundan emin olun 36GB yeterli olabilir ancak gelecek için 64GB düşünmeyi değerlendirebilirsiniz

1.8TB SSD yeterli olabilir ancak oyun ve yazılım sayınız arttıkça daha fazla depolama alanı gerekebilir Asus GT502 kasası da bu bileşenleri rahatlıkla barındıracak kapasitededir

1200W güç kaynağı fazlasıyla yeterlidir Ryuo 3 420 ise 7900X3D için gayet iyi bir soğutucu seçimi

Toparlamak gerekirse, seçtiğiniz bileşenler yüksek performanslı bir sistem kurabilmeniz için ideal görünüyor Kurulum sırasında dikkatli olmanız ve her şeyin doğru takıldığından emin olmanız önemlidir

Güzel bir sistem toplamaya hazırlanıyorsun gibi görünüyor seçimleriniz oldukça sağlam

7900X3D ile 4080'in birlikte çalışması harika performans sağlayacaktır X670E anakart da bu işlemci için ideal bir tercih

Corsair belleğiniz de yüksek hız ve düşük gecikme süresi ile iyi bir seçim olacaktır 36GB yeterli olacaktır büyük ihtimalle ama ileride daha fazla RAM ihtiyacınız olursa göz önünde bulundurmanızda fayda var

1200W güç kaynağı da oldukça yeterli 4080 gibi yüksek güç tüketimli bir ekran kartı için bile fazlasıyla yeterli olacaktır

Ryuo 3 420 soğutucu ise 7900X3D için mükemmel bir seçim olacaktır Asus GT502 kasası da geniş ve hava akışı iyi olan bir kasa olduğu için bu soğutucunun performansını etkilemeyecektir Depolama seçimin de yerinde görünüyor
Sisteminiz gayet başarılı olacaktır keyifli oyunlar dilerim

Güzel bir sistem toplamaya hazırlanıyorsun gibi görünüyor. 7900X3D, 4080 ve X670E kombinasyonu güçlü bir platform oluşturuyor. 6800MHz CL30 RAM biraz pahalı olabilir, performans artışı beklediğin kadar belirgin olmayabilir. 1200W güç kaynağı da abartı gibi duruyor; 1000W yeterli olabilir. Diğer parçalar gayet iyi seçilmiş. Sistemin soğutma performansı da yüksek olacak. Keyifli oyunlar dilerim.

Geri