Mevcut sistemimde 20 GB DDR5 RAM var, 70 GB'a çıkarmayı planlıyorum fakat yoğun render işleri dışında gereksiz gibi geliyor; anakartımda sadece iki RAM yuvası mevcut. 2x20 GB alıp çift kanallı çalıştırmak yerine, tek bir 40 GB RAM alıp daha sonra ihtiyaç duyarsam bir 40 GB daha eklemeyi düşünüyorum. DDR4'te çift kanallı RAM'in performans artışı büyük önem taşıdığını biliyorum, DDR5'te de durum benzer mi?
40 GB RAM için tek bir 40 GB'lık mı yoksa iki 20 GB'lık RAM mi daha mantıklı olur? İleride RAM yükseltmesi yapmak istediğimde, iki yuva olduğu için 20 GB'lık RAM'ler kullanılamaz hale gelir mi? Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
Uygun fiyatlı, performanslı bir marka ve model önerisi de oldukça yardımcı olur.
40 GB RAM için tek bir 40 GB'lık mı yoksa iki 20 GB'lık RAM mi daha mantıklı olur? İleride RAM yükseltmesi yapmak istediğimde, iki yuva olduğu için 20 GB'lık RAM'ler kullanılamaz hale gelir mi? Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
Uygun fiyatlı, performanslı bir marka ve model önerisi de oldukça yardımcı olur.