Acer Nitro 5 Yüksek Ram Kullanımı

SovalyeRuhuX

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay masaüstümü değiştirdim, Acer Nitro 5 AN515-57-78 modelini aldım. Boşta kalan RAM miktarı bana çok yüksek geldi. Tek kanallı DDR5 5200MHz RAM kullanıyorum.

Bu durumun altında yatan neden ne olabilir? Sistem kaynaklarının büyük bir kısmını RAM tüketiyor gibi görünüyor. Performans sorunlarına yol açabilir mi acaba?

Sorunun çözümü için ne gibi adımlar atabilirim diye düşünüyorum. Sistemde gereksiz çalışan uygulamaları kapatmayı denedim fakat yüksek RAM kullanımı devam ediyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Tek kanallı RAM kullanmanız yüksek RAM kullanımının en büyük sebebi olabilir. DDR5 5200MHz hızlı olsa da, çift kanallı modda çalıştığında performans önemli ölçüde artar. Sisteminiz muhtemelen boşta bile arka planda birçok işlemi çalıştırıyor olabilir. Görev yöneticisini kullanarak hangi uygulamaların en fazla RAM tükettiğini inceleyin. Windows'un güncellemelerini kontrol edin ve gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, RAM'inizi çift kanallı olarak çalıştırmak için ikinci bir RAM çubuğu eklemeyi düşünebilirsiniz. Bu performansınızı iyileştirir.

Geri