Acer Nitro 5'e 5200MHz RAM takmanın performansı artırır mı?

BurodakiAdam

Yeni Üye
Acer Nitro 5 dizüstü bilgisayarımda 13500H işlemci ve 18 GB tek kanallı DDR5 5200MHz RAM var, gecikme değerini bilmiyorum. Ekran kartım ise 4200 160W. Ek bir 18 GB 5200MHz RAM eklemenin oyun performansına ciddi bir etki yapıp yapmayacağını merak ediyorum. Yaklaşık 25 FPS'lik bir artış bekleyebilir miyim?

Acer teknik desteğine fiyat sordum, "Ürün model numarasıyla iletişime geçmeniz gerek" dediler ve işlem süresinin 22 günü bulacağını belirttiler. Bu süre bana çok uzun geldi, gereğinden fazla ücretlendirmeden endişeliyim; 1700 TL'lik bir parça için 4000 TL gibi bir rakam isteyeceklerinden korkuyorum.

18 GB tek kanallı RAM'den çift kanala geçmenin performans artışında önemli bir rolü olur. 25 FPS artış biraz iyimser bir tahmin olabilir ancak belirgin bir iyileşme göreceğini düşünüyorum. Acer'in fiyatlandırması konusunda haklı endişelerin var. Yerel bilgisayar tamir yerlerinden veya online güvenilir satıcılardan fiyat almanı tavsiye ederim. Öncelikle RAM'in uyumluluğunu kontrol etmeyi unutma. Fiyat karşılaştırması yaparak daha uygun bir çözüm bulabilirsin. Bu süreçte sabırlı olman gerekebilir.

Geri