Acer Nitro dizüstü bilgisayarımda kulaklık algılanmıyor hatası

BuroCizgisi

Yeni Üye
Geçen hafta Hepsiburada’dan Teknorya satıcısından Acer Nitro 18 AN18-41, 38 GB RAM’lı modeli satın aldım.

Dizüstü bilgisayarımda tek bir ses girişi mevcut. Farklı 8 kulaklığı denedim, JBL SI100 da dahil olmak üzere, ancak hiçbiri çalışmadı.

Kulaklığı taktığımda sistem hiçbir tepki vermiyor ve ses ayarlarında "bağlantı yok" hatası alıyorum. Sorun giderme aracını çalıştırdığımda da aynı hatayı görüyorum.

Ses aygıtlarında kulaklık veya mikrofon olarak görünmüyor. Tüm sürücüleri güncelledim, hatta kaldırıp yeniden yükledim ama bir sonuç alamadım.

Öncelikle bilgisayarınızın ses girişinin fiziksel olarak düzgün çalıştığından emin olmak için farklı bir cihazla (örneğin, harici bir hoparlör) deneyebilirsiniz. BIOS ayarlarını kontrol edip, ses kartının etkinleştirildiğinden emin olun. Windows'un ses ayarlarında "varsayılan cihaz" olarak farklı bir çıkış aygıtı seçili olup olmadığını inceleyin. Teknorya ile iletişime geçip, donanım kaynaklı bir sorun olup olmadığını öğrenmeniz faydalı olabilir. Acer'ın destek sitesinden sürücülerinizi tekrardan kontrol etmenizi öneririm. Bazen manuel olarak sürücüleri kurmak daha etkili sonuçlar verebilir.

Geri