Am5 yükseltmesi için parça seçimi

camdaglari

Yeni Üye
Am4 sistemimden Am5'e geçiş yapmayı planlıyorum. Gerekli parçalarımı belirledim; anakart, işlemci ve ram. Diğer bileşenleri değiştirmeyi düşünmüyorum, ekran kartım RX 7900XT olarak kalacak.

Seçtiğim parçalar şunlar: Anakart olarak MSI Mag B650E Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakartı düşünüyorum. Fiyat karşılaştırması yaptım ve en uygun fiyatlı seçeneği bulmaya çalıştım.

İşlemci için Ryzen 7 7700X tercih etmeyi planlıyorum. Maliyet açısından uygun olduğunu düşünüyorum, ileride daha güçlü bir işlemciye geçmeyi düşünebilirim.

Ram olarak ise Corsair Vengeance 50 GB (2x25) 5600 MHz CL36 DDR5 RAM tercih ediyorum. Yeterli kapasite ve hız sağlayacağını umuyorum.

İki adet M.2 SSD'm (Gen4.0) var, bu nedenle anakartta iki M.2 yuvası olması önemli. Tomahawk anakartında bir yuva işlemciye, diğeri yonga setine bağlı. Bu durumun sorun yaratacağını sanmıyorum ancak farklı görüşler varsa öğrenmek isterim. X670E Gaming Plus modelini de inceledim ancak malzeme kalitesi ve ses kartı performansı Tomahawk kadar iyi değildi.

Anakart seçiminde çok araştırma yaptım, şu an için MSI Mag B650E Tomahawk en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Yine de emin değilim, farklı öneriler varsa dikkate alabilirim. PCI-E3 yuvası işlemciye bağlı, ancak ikinci bir ekran kartı kullanmayacağım için sorun olmayacaktır.

Geri