AMD Athlon 2700G sistemi geliştirme tavsiyeleri

KalemKutusu

Yeni Üye
Teknik bölümde sorumu sorduğumda yanıt alamayınca kendim çözüm üretmeye karar verdim. Yüksek grafikli internet sayfaları ve programları açtığımda monitör siyah ekran verip kapanıyor, 10 saniye sonra yeniden açılıyor, bunu daha önce de belirtmiştim. Bu sorunu giderirken aynı zamanda sistemi hızlandırabilirim diye düşündüm.

Bellek veya işlemcide sorun olduğunu tahmin ediyorum. APU sistemi kullandığım için ekran kartı da işlemci ile entegre. Bu nedenle, hem sorunu çözecek hem de performansı artıracak çözümler arıyorum.

Sistem özelliklerine bakacak olursak; işlemci AMD Athlon 2700G, 3200 MHz hızında, 2 çekirdekli, 4 mantıksal işlemciye sahip. Anakart Prime A320M-F (değiştirmeyi düşünmüyorum, zaten oldukça pahalı, daha iyisini karşılayabileceğimi sanmıyorum). RAM'im 7 GB (APU sistemi kullandığım için sanal ekran kartına bir bölüm ayrılıyor sanıyorum, tam emin değilim. Kullanılabilir alan 4 GB olarak gözüküyor, siyah ekran sorunu bununla ilgili olabilir mi bilmiyorum). SSD'm 90 GB. Ayrı bir ekran kartım yok, işlemci entegre ekran kartı kullanıyorum.

Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım? Belki de işlemciyi değiştirmek siyah ekran sorununu çözebilir. Veya daha iyi performans sunan ama çok pahalı olmayan bir üst model işlemci mevcut olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Geri