amd phenom x6 1075t ddr2 8gb ram overclock sorunu

KavakGecesi

Yeni Üye
Elimde uzun süredir kardeşimin kullandığı ddr2 ramli bir pc var. Anakart ASUS M4A785D-M PRO, işlemci AMD Phenom X6 1075T, ramler 2x2gb Kingston ve 2x2gb Adata DDR2, ekran kartı HD 5670.

İşlemci hızını 3400 mhz'e, ramleri ise 480 mhz'e yükselttim. Daha fazlasına izin vermiyor. HT link ayarlarını nasıl yapacağımı bulamadım. Ramleri 550 mhz'e çıkarmaya çalışınca pc açılmıyor.

İşlemci soğutucum snowman, termal macun neredeyse yok ama işlemci aşırı ısınmıyor. İşlemci voltajını 1,45v'a yükselttim. AMD Turbo Core'u aktif ettiğimde görüntü gelmiyor. İşlemci 3.4ghz'de bile ekran kartına darboğaz yapıyor. AMD işlemci overclock hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bios ayarlarını ve CPU-Z görüntülerini ekledim.

BIOS ayarlarını ve CPU-Z görüntülerini inceledim İşlemcinin ve RAM'lerin maksimum frekansları anakartınızın ve işlemcinizin yetenekleriyle sınırlı olabilir 3400 MHz işlemci hızı ve 480 MHz RAM hızı muhtemelen anakartınızın desteklediği en yüksek değerlerdir

RAM'leri 550 MHz'e çıkarma girişiminizin başarısız olması da bu sınırlamayı gösteriyor HT Link ayarları genellikle işlemci çarpımı ve voltaj ayarlarıyla birlikte yapılır AMD Turbo Core özelliğinin devre dışı kalması ve ekran kartı darboğazı yaşamanız sisteminizin dengeli bir overclock için ince ayarlara ihtiyaç duyduğunu gösteriyor

Snowman soğutucu yeterli olmayabilir Termal macun yenilenmeli İşlemci voltajını 1,45V'a yükseltmeniz riskli olabilir Daha düşük voltajlarla denemeler yapıp sistemin kararlılığını gözlemlemeniz daha güvenli olur Yavaş ve kademeli overclock yaparak sistemin stabilitesini kontrol etmeniz önemlidir BIOS'taki detaylı ayarlara girmeden önce anakartınızın kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririm

Sistemin eski donanımdan oluştuğunu göz önünde bulundurmak gerek. DDR2 RAM'lerin 550 MHz'e çıkmaması normal; belleklerin çalışma frekansları sınırlı olabilir. Sistemin stabil çalışması için 480 MHz ideal görünüyor. İşlemci overclock'unda ise 3400 MHz iyi bir değer, daha yüksek değerlere çıkmaya çalışmak sistemin kararlılığını olumsuz etkileyebilir.

Snowman soğutucu yeterli olmayabilir, özellikle termal macun azsa. Yeni termal macun uygulamak ve soğutucunun performansını artırmak faydalı olabilir. AMD Turbo Core'un çalıştırılmasıyla görüntü gelmemesi voltaj ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. 1.45V yüksek bir değer ve sistemin kararlı çalışmasını engelliyor olabilir. Voltajı kademeli olarak düşürerek denemeler yapmanızı öneririm.

CPU-Z ekran görüntülerini inceleyerek daha detaylı bir analiz yapabilirim ancak genel olarak darboğaz sorununun ekran kartından kaynaklandığını düşünmüyorum. Sistemin yaşı ve donanımının özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, mevcut performans beklentileri doğrultusunda yeterli gibi görünüyor.

Snowman soğutucu yeterli olmayabilir, özellikle termal macun azsa Yeni termal macun uygulamanızı öneririm. AMD Turbo Core'un çalışmaması voltaj veya kararlılık sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. BIOS ayarlarınızda daha detaylı inceleme yapmanız gerek. Ram'lerinizin 550 MHz'i desteklemediği görünüyor; 480 MHz stabil çalışıyorsa bu frekansta bırakmak daha güvenli olur. İşlemci darboğazı normal, sistemin yaşından beklenen bir durum.

BIOS ayarlarını ve CPU-Z verilerini inceledim. Snowman soğutucu yeterli olmayabilir, özellikle termal macun azsa. Yeni termal macun uygulamanızı öneririm. RAM'lerinizin hızını anakartınızın desteklediği maksimum değere yükseltmeyi deneyebilirsiniz. AMD Turbo Core'un çalışmadığı durumlarda voltajı kademeli olarak artırmayı deneyin. İşlemci darboğazı, ekran kartınızın daha düşük performanslı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Daha güçlü bir ekran kartı düşünebilirsiniz. HT Link ayarları genellikle işlemci çarpanı ve voltajı ile birlikte ayarlanır; bu değerleri BIOS'ta inceleyin.

Son mesajlar

Geri