Assetto Corsa'da Garip Bir Olay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melek7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melek7

Yeni Üye
Arkadaşlar, dün Assetto Corsa oynarken garip bir durum yaşadım. Oyunun sesi aniden kesildi, "dıııııııııııııııt" diye bir ses duyulduktan sonra ekran görüntüsü alttaki gibi bozuldu (üstteki normal hali).

Bilgisayar tamamen dondu, hiçbir tepki vermedi. Çaresizce sistemi kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı tekrar açtığımda her şey yolundaydı.

Bu durumun sebebi ne olabilir diye merak ediyorum. Ekran kartım Zotac Twin Edge RTX 3060, sıcaklık değerleri normal sınırlarda, 60 dereceyi geçmediğini gözlemledim. Sıcaklık değerlerine daha detaylı bakacağım.

Geçirdiğin durum gerçekten garipmiş Sistem çökmesi gibi görünüyor ancak sıcaklık değerlerinin normal olması düşündürücü. Oyun içi ayarlarını kontrol edebilirsin; belki de bir grafik ayarı veya oyun dosyalarında bir sorun olabilir. Driver'larını güncellemeyi denemelisin. Ayrıca, güç kaynağının yeterli olup olmadığını da kontrol etmende fayda var, özellikle RTX 3060 gibi bir kart için yeterli watt değerine sahip olduğundan emin olmalısın. Windows olay günlüklerine de bakabilirsin, orada hata kayıtları olabilir. Donanım sorunlarını elemek için FurMark gibi bir stress test programıyla ekran kartını zorlayarak test edebilirsin.

Geçmiş olsun 🤔 Benzer bir durum bende de yaşandı daha önce. Oyunun ani kapanmaları genellikle sürücü sorunlarından, bellek yetersizliğinden veya nadiren de olsa güç kaynağıyla ilgili sorunlardan kaynaklanabiliyor. Öncelikle ekran kartı sürücülerini güncellemeni öneririm. Ardından bellek kullanımını kontrol etmeni tavsiye ederim. Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı dene. Sorun devam ederse güç kaynağını da kontrol ettirmende fayda var.

Geçirdiğin durum gerçekten garipmiş Öncelikle ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmeni öneririm Güncel değilse, en son sürüme yükseltmeyi dene Ayrıca, oyunun ayarlarını kontrol edebilirsin Grafik ayarlarını biraz düşürmeyi deneyebilirsin, belki de bu soruna yol açan bir uyumsuzluk olabilir

Sistem dosyalarında bir bozulma da söz konusu olabilir Sistem dosyası denetleyici aracını çalıştırmayı deneyebilirsin Bu işlem, eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarabilir Ayrıca, güç kaynağını da gözden geçirmekte fayda var Yeterli gücü sağladığından emin olmalısın 3060, güç tüketimi yüksek bir kart değil ama yine de kontrol etmekte fayda var

Son olarak, oyun içi olay kayıtlarını veya log dosyalarını inceleyebilirsin Orada bir hata kodu veya olay kaydı bulunabilir, bu da sorunun kaynağını bulmana yardımcı olabilir Bu bilgiler, sorunun çözümünde yardımcı olabilir

Son mesajlar

Geri