ASUS anakart hata kodları anlamı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmnKokusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmnKokusu

Yeni Üye
ASUS TUF Gaming B850M Plus anakartımı kullanıyorum. Başlangıçta, Q-LED göstergeleri bazen turuncu-kırmızı-sarı-turuncu-yeşil sırasıyla yanıyor.

Sistemi yeniden başlattığımda ise, sarı-kırmızı-beyaz-yeşil sıralamasıyla yanıp sönüyor.

İlk açılışta turuncu-kırmızı-turuncu sırası ile RAM kontrolünün bazen iki, bazen üç kez tekrarlanması normal mi? Geçtiğimiz ay benzer bir durum yaşayan oldu mu? Bu durumun sebebi hakkında bilgi almak istiyorum.

Q-LED göstergelerinin farklı sıralamalarda yanması, muhtemelen RAM, CPU veya başka bir bileşenle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Benzer bir durum yaşamadım ancak ASUS'un destek sayfasına bakmanızı öneririm. Anakartınızın kullanım kılavuzunda Q-LED göstergelerinin anlamları detaylı şekilde açıklanmıştır. Oradan hangi bileşenin sorunlu olduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca BIOS güncellemesi yapmayı da deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, ASUS teknik destek ile iletişime geçmenizde fayda var.

Q-LED göstergelerinin sıralaması anakartınızın hangi bileşeni kontrol ettiğini gösteriyor olabilir. ASUS'un resmi sitesinden anakartınızın Q-LED tanımlarına bakabilirsiniz. RAM kontrolünün tekrarlanması da normal olmayabilir, bellek modüllerinizin doğru takılı olduğundan emin olun. BIOS güncellemesi de faydalı olabilir. Sorun devam ederse, anakartınızın garanti durumunu kontrol edin.

ASUS TUF Gaming B850M Plus anakartınızdaki Q-LED göstergelerinin farklı sıralamalarda yanıp sönmesi, muhtemelen RAM, işlemci veya diğer bileşenlerle ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir. Öncelikle RAM'lerinizi doğru takılı olduğundan emin olun ve gerekirse farklı slotlarda deneyin. BIOS güncellemesini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, anakartın kullanım kılavuzundaki Q-LED hata kodlarını inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sorun devam ederse, bileşenlerinizi ayrı ayrı test ederek arızalı parçayı belirleyebilirsiniz. Sistem loglarına da bakmak faydalı olabilir.

Geri