Asus B660M anakartta BIOS erişim sorunu

GunSonrasi

Yeni Üye
Klavyemin ışığı, bilgisayar kapandığında sönsün istiyorum. Bu ayarı BIOS'tan yapılabileceğini okudum.

F2 veya Delete tuşlarına basılı tutarak BIOS'a girmeyi denedim, ancak başarılı olamadım. Anakartım ASUS B660M modeli.

Bu durum beni BIOS ayarlarına ulaşmakta zorluyor. Yardımcı olabilir misiniz?

ASUS B660M anakartınızda BIOS'a giriş için F2 veya Delete tuşlarının dışında başka tuş kombinasyonları da denenebilir. Bazı ASUS anakartlarda Esc veya Del tuşları da BIOS erişimi için kullanılır. Bilgisayarınızı başlattığınızda sürekli olarak bu tuşlara basmayı deneyin. Ayrıca, anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanızda fayda var. Orada BIOS'a giriş için önerilen yöntem ayrıntılı olarak açıklanmış olabilir. Başka bir ihtimal olarak, hızlı başlatma özelliğinin etkin olması girişinizi engelliyor olabilir. Bu özelliği kapatmayı deneyebilirsiniz.

ASUS B660M anakartınızda BIOS'a giriş tuşu farklı olabilir Kullanım kılavuzunu kontrol etmenizi öneririm Genellikle Del, F2, F10 veya F12 tuşlarından biri kullanılır Başlatırken hızlıca basmanız gerekebilir Ayrıca, BIOS'a giriş için gereken tuş, anakartınızın model numarasına ve üretim tarihine bağlı olarak değişebilir Başka bir olasılık, Güvenli Önyükleme (Secure Boot) ayarınızın etkin olmasıdır; devre dışı bırakmayı deneyin.

ASUS B660M anakartınızın BIOS'a giriş tuşu farklı olabilir Bazı ASUS anakartlarda Del yerine F2, F10, F12 veya hatta Esc tuşu kullanılabilir Başlatırken sürekli olarak bu tuşlara basmayı deneyin BIOS'a girdikten sonra güç yönetimi veya USB ayarları gibi bir bölümde klavye aydınlatması seçeneğini arayın Orada bilgisayar kapandığında ışığın sönmesi için ilgili ayarı bulabilirsiniz Anakartınızın kılavuzuna da göz atmanızı öneririm Daha detaylı bilgi orada bulunabilir.

Geri