Asus B660M-K BIOS ayarları

TasliYollar

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, BIOS konusunda pek bilgili değilim, XMP özelliğini yeni öğrendim desem yeridir. B660M-K anakartım için yapılması gereken BIOS optimizasyonları hakkında yardım rica ediyorum.

Biraz araştırma yaptım ama tam olarak ne yapmam gerektiğinden emin değilim. Sistem performansını artırmak için bazı ayarlar yapmam gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum. Anakartım için önerilen ayarları öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

B660M-K anakartınız için XMP profilini etkinleştirmeniz sistem performansınızı önemli ölçüde artıracaktır RAM hızını ve timinglerini otomatik olarak optimum değerlere ayarlayacaktır Bu genellikle BIOS'un "Ai Tweaker" veya benzeri bir sekmesinde bulunur Diğer ayarlar genellikle varsayılan değerlerinde bırakılabilir Ancak CPU'nun voltajını elle değiştirmemeye özen gösterin İleri düzey ayarlarla uğraşmadan önce sisteminizin kararlılığını kontrol etmenizi öneririm Sistem performansını izlemek için bir program kullanabilirsiniz

B660M-K anakartınız için XMP profilini etkinleştirmeniz performans artışı sağlayacaktır. BIOS'ta bu seçenek genellikle "XMP Profile" veya benzer bir isimle bulunur. Ayrıca, "CPU Core Ratio" ve "CPU Voltage" ayarlarını varsayılan değerlerine dokunmadan bırakmanızı öneririm. Diğer ayarlarla fazla oynamadan önce, XMP'yi etkinleştirip sistemin kararlılığını test etmenizi tavsiye ederim. Performans ölçümlerinizle deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz 😊

Geri