Asus Flip Dizüstü Bilgisayar Mavi Ekran Hatası (0x3b)

EklentiPilotu

Yeni Üye
Üç hafta önce satın aldığım Asus Flip dizüstü bilgisayarım, her açılışta farklı hata kodlarıyla mavi ekran hatası veriyor. Bir sorunu çözdüğümde başka bir sorun ortaya çıkıyor. Uzun zamandır çözüm arıyorum fakat bir sonuç alamıyorum.

Donanım kaynaklı bir arıza da söz konusu olabilir mi diye düşünüyorum. Sistem bilgilerini ve minidump dosyasını paylaşıyorum.

İşlemci: 17th Gen Intel(R) Core(TM) i7-1745U 1.4 GHz
Bellek: 27 GB (kullanılabilir: 26 GB)
Sistem Tipi: 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Dokunmatik Ekran: 12 dokunma noktasıyla kalem ve dokunma desteği
Ekran Kartı: Intel Iris Xe Graphics
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Sürüm: 22H2
Kurulum Tarihi: 10.05.2025

[Yandex Disk Bağlantısı]

Bugün tekrar mavi ekran hatası aldım. İşte hata analizi:

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (0x3b)
Bir sistem hizmeti rutini yürütülürken bir istisna oluştu.

Detaylar:
Argümanlar:
Arg1: 00000000C0000008, Hata kodunu tetikleyen istisna kodu
Arg2: FffFF80283800011, Hata koduna neden olan komutun adresi
Arg3: Ffffdd8B50EB6C00, Hata koduna neden olan istisnanın bağlam kaydının adresi
Arg4: 0000000000000000, Sıfır

Diğer bilgiler minidump dosyasında mevcut. Bu hatanın kaynağını belirlemekte zorlanıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Yandex Disk'teki minidump dosyasını inceledim. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası genellikle sürücü sorunlarından veya bozuk sistem dosyalarından kaynaklanıyor. Öncelikle tüm Windows güncellemelerini ve sürücüleri kontrol edin. Özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerini güncelleyin ya da üreticinin sitesinden en son sürümleri yükleyin. Sorun devam ederse, Windows'un onarım kurulumunu deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse, donanım arızası ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. Başka öneriler için minidump dosyasının ayrıntılı analizini bekleyebiliriz.

Geri