Asus Prime H610M-G ve Goodram IRDM-X 3400 MHz 18 GB RAM: XMP Etkinleştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zirve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zirve

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Asus Prime H610M-G anakartımla 18 GB Goodram IRDM-X 3400 MHz DDR4 RAM (9x2) kullanıyorum. XMP özelliği devre dışıyken RAM'ler 2400 MHz hızında çalışıyor.

XMP'yi açmanın herhangi bir olumsuz etkisi olur mu diye merak ediyorum. Sistemimin bu RAM hızını destekleyip desteklemediğini bilmek istiyorum. Anakartımın bu RAM frekansıyla uyumlu olup olmadığını da sormaktayım.

Sonuç olarak, XMP özelliğini güvenle etkinleştirebilir miyim yoksa risk almadan mevcut hızda mı kullanmalıyım? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Asus Prime H610M-G anakartının teknik özelliklerine bakmanı öneririm. Desteklenen RAM frekansları orada belirtilmiştir. 3400 MHz'i destekliyorsa XMP'yi aktifleştirmekte sorun yaşamazsın. Desteklemiyorsa sistem başlamaya çalışmayabilir veya kararsız çalışabilir. Öncelikle anakart üreticisinin sitesinden güncel BIOS sürümünü yüklemeni tavsiye ederim. Bu, uyumluluk sorunlarını azaltabilir. XMP'yi açmadan önce sisteminin kararlı çalıştığından emin ol ve değişikliklerden sonra sistemini izle.

Asus Prime H610M-G anakartının 3400 MHz DDR4 RAM'leri destekleyip desteklemediği teknik özelliklerinde belirtilmiş olmalı H610 chipset'inin bu frekansları destekleme olasılığı düşük görünüyor, muhtemelen 2666 veya 2933 MHz'de sınırlı kalabilir. XMP'yi etkinleştirmeyi denerseniz sistem başlamamış olabilir veya kararsız çalışabilir. BIOS'ta bellek gerilimini ve zamanlamalarını manuel olarak ayarlamaya çalışmak faydalı olabilir ancak garanti edemem. Önce anakartınızın teknik özelliklerini kontrol etmeniz en iyisi olur. Güvenli kullanım için 2400 MHz hızında kalmanız daha doğru olabilir.

Geri