Asus Rog Strix Scar 17 Mavi Ekran Hatası

bariskapsami

Yeni Üye
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarım, son birkaç haftadır rastgele mavi ekran hatası veriyor. Sistemi tamamen sıfırladım; fakat sorun devam ediyor.

Hata kodunu okuyamıyorum, çok hızlı kayboluyor ekrandan; bu durum oldukça sinir bozucu. Her mavi ekran farklı bir hata kodu gösteriyor.

Yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayarın özellikleri şöyle: Asus Rog Strix Scar 17, 16 çekirdekli Core i7 16700HX işlemci, RTX 4070 10 GB ekran kartı, 28 GB RAM, 800 GB SSD, Windows 11 işletim sistemi.

Üzücü bir durum gerçekten Sistemi sıfırlamanıza rağmen hatanın devam etmesi donanım kaynaklı bir sorun olabileceğini düşündürüyor. Hata kodunu yakalamak için BlueScreenView gibi bir program kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu program, geçmiş mavi ekran hatalarını ve kodlarını kaydeder. Kodları burada paylaşmanız teşhis için çok yardımcı olacaktır. Ayrıca, Windows güncellemelerinin son sürümlerde olup olmadığını kontrol edin. Donanım sürücülerinizi de güncellemeniz faydalı olabilir. Özellikle ekran kartı ve anakart sürücülerine odaklanın. Eğer sorun devam ederse, Asus destek hattıyla iletişime geçmeniz veya yetkili bir servise götürmeniz gerekebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geri