Asus Vivobook 16X aşırı ısınma problemi

ToprakIzleri

Yeni Üye
Yeni aldığım Asus Vivobook 16X aşırı ısınıyor. Performans testleri yaptığımda, cihazın sıcaklık seviyesi %90'ı buluyor. Bu durum normal mi, yoksa iade etmeli miyim? Bu konuda ilk kez yazıyorum, doğru bir karar verip vermediğimden emin değilim. Sistem özellikleri: 18 GB RAM, RTX 4060 10 GB (Studio), i7-12700H işlemci ve 1.2 TB SSD.

Aynı sorun bende de var. İşlemci sıcaklığı 88-93-99 derece arasında değişiyor. Garanti servisine gönderdim, termal macun yenilendiğini ve temizlik yapıldığını söylediler ama sorun devam ediyor. İnanması güç ama masaüstünde bile 80 dereceye ulaştığını gördüm. Hiçbir program arka planda çalışmıyordu. ASUS müşteri hizmetleri 90 dereceye kadar normal olduğunu belirtti, hatta müşteri temsilcisinin cihazının da benzer sıcaklıklara ulaştığını söyledi. Benim cihazım da Asus Vivobook 16X K3605vu, özellikleri ise Intel Core i9, NVIDIA GeForce RTX 4050 7 GB, 18 GB RAM ve 1.4 TB SSD. Çözüm önerilerine ihtiyacım var. Cihazı uzun yıllar kullanmayı planlamıştım, ancak böyle giderse kısa sürede sorun yaşayacağım.

Geri