Asus X542UB-G0357T dizüstü bilgisayar iyileştirme

TaslarinRuhu

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar;

Yavaş çalışan ve boşta bile takılan Asus X542UB-G0357T (i5-8260U işlemci, 3GB RAM, 800GB HDD, 1GB MX110 ekran kartı, 16 inç ekran) bilgisayarımı hızlandırmak için RAM ve SSD yükseltmesi planlıyorum. Ancak bu modelin Türkiye'de az satıldığından yeterince bilgi bulamıyorum. Asus teknik desteğe yazdım; iki hafta süren mail trafiği sonucunda bazı bilgiler edindim ve parçaları seçtim ama emin olmak için buraya danışmak istedim. Bu cihazla ilgili birkaç forum konusu okudum.

Asus ile yazışmaları aşağıda paylaşıyorum:

[Yazışmaların buraya eklenmesi]

Asus desteğinden aldığım bilgiler doğrultusunda, şu parçaları alacağım:
Samsung 970 EVO Plus 400GB SSD
Kingston DDR4 2666MHz Cl17 RAM

Birkaç sorum daha var:

Bu parçalar bilgisayarımla uyumlu çalışır mı? Bir forumda, takılan RAM'in kasayı şişirdiğini okumuştum; benim alacağım RAM de aynı soruna yol açar mı?

Makineyi iki yıldır kullanıyorum ve hiç temizlik/ısı macunu değişimi yapmadım. Araştırmalarım sonucu anakartının diğer laptoplardan farklı olduğunu gördüm. İşlemci ve grafik kartı üzerinde iki soğutucu plaka var ancak fana bakır boru bağlı değil; tek fanlı ve tek hava çıkışı var. Soğutucu kullanamıyorum ve cihaz çok ısınıyor. Isı macunu değiştirmek için işlemci üzerindeki plakaya ısı uygulamalı mıyım yoksa sökmek için tornavida kullanabilir miyim? Anakartın resmini aşağıya ekledim.

[Anakart resminin buraya eklenmesi]

Ethernet portu olmadığı için Wi-Fi ve kötü internet bağlantısı sorun yaratıyor. Bu yüzden USB'den Ethernet adaptörü (3 USB portundan 2'si dolu olduğu için USB hub'lı bir adaptör) almayı düşünüyorum. Hız kaybı yaşatır mı bilmiyorum. Araştırmam sonucu şu ürünü buldum:

Dark USB Type-A to RJ45 Gigabit Ethernet ve 3xUSB 3,0 Hub Adaptör

Sizce bu ürün nasıl?

Anakartta 4GB lehimli RAM ve bir boş slot var. Alacağım RAM'in voltaj değeri önemli mi? Lehimli RAM ile aynı olmalı mı?

Geri