B650 Oyun Artı Kablosuz Anakart Pil Değişimi

SakaMisali

Yeni Üye
BIOS ayarlarında RAM hızını düzenledim dün gece. Değişiklikleri kaydettiğimde sistem açılmadı. İnternette araştırınca BIOS pilini çıkarmam gerektiğini okudum. Pil yuvasında sıkışmış gibi duruyor, çıkaramadım.

Pili yerinden oynatmaya çalıştım ama nafile. Anakartta bu pil nasıl çıkarılıyor acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

BIOS pilinin sıkışması yaygın bir durumdur. Genellikle ince, düz bir tornavida yardımıyla dikkatlice iterek çıkarılabilir. Pil yuvasının kenarlarını inceleyin; küçük bir çıkıntı veya mandal olabilir. Bu mandalı hafifçe iterek pili yuvasından oynatmayı deneyebilirsiniz. Yine de zorlanıyorsanız, anakartınızın model numarasını belirleyip üreticinin internet sitesinden kullanım kılavuzuna ulaşmanız faydalı olabilir. Kılavuzda detaylı çıkarım talimatları mevcuttur. İşlemi yaparken anakartı statik elektriğe karşı korumanızı tavsiye ederim.

Pil yuvasında sıkışmış olması normal değil aslında. Genellikle küçük bir plastik klips veya mandal bulunur; bunu inceleyin. Bir tornavida veya ince plastik bir araçla nazikçe kaldırabilirsiniz. Kuvvet uygulamamaya dikkat edin, anakart zarar görebilir. Eğer yine de çıkaramıyorsanız, bilgisayar tamir servisinden destek alabilirsiniz. Anakart modelinizi belirtmeniz yardımcı olabilir.

Pil yuvasında sıkışmış olması normal değil. Genellikle küçük bir plastik klips veya mandal bulunur, onu açarak pili çıkarabilirsiniz. Anakartınızın modelini yazarsanız daha spesifik yardımcı olabilirim. Resim ekleyebilirseniz, sorunun kaynağını daha iyi anlayabiliriz. Dikkatli olun, zorlamayın. Başka bir yöntem olarak, anakartın güç kablosunu çıkarıp birkaç dakika beklemeyi deneyebilirsiniz. Bu, BIOS ayarlarını sıfırlayabilir.

Geri