Beyaz sistem topluyorum parçalar uyumlu mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caykolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

caykolik

Yeni Üye
Yeni bir micro atx ve arkadan bağlantı yapısına sahip bir sistem toplayacağım kafamda parçaları belirledim fakat bu parçalar uyumluluk açısından sorun teşkil eder mi ? Hatta değişmesi gereken şunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir bilgisayar bileşeni var mı ?

NOT : İşlemci için AM5 braket alacağım bir sıkıntı olur mu ?

AMD RYZEN 7800X3D 16.500 TL
MSİ B650M PROJECT ZERO 8.500 TL
ARCTİC LİQUİD FREEZER III 360MM 7.000 TL
CORSAİR VENGEANCE 2X16 DDR5 CL36 6000MHZ 5.000 TL
SAMSUNG 990 EVO PLUS 2TB M2 SSD 5.500 TL
ASUS DUAL RTX 4070 SUPER 29.000 TL
MSİ MAG PANO M100R PZ KASA 4.100 TL
MSİ MAG A850GL 850W PSU 6.800 TL

Bu yukarıda yazdığım sistem 82.500 TL fakat bankanın vereceği cashback ve msi shout out kampanyası dahilinde bana geri dönüşü olacak para tahminen 4.000 TL tutarında olacak yani kasa 78.000 TL fiyata bana mâl olacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Parça seçimleriniz genel olarak iyi görünüyor ancak birkaç noktaya dikkat çekmek isterim

Ryzen 7 7800X3D ile B650M anakart uyumlu çalışacaktır AM5 braket sorunu yaşamazsınız

6000MHz DDR5 RAM'ler anakartınız ile uyumlu çalışabilir ancak XMP profilini etkinleştirmeniz gerekebilir anakart BIOS'undan bunu kontrol etmenizde fayda var bazı anakartlar bu hızlarda sorun yaşayabiliyor

850W güç kaynağı yeterli olacaktır ancak daha yüksek performanslı bir ekran kartı düşündüğünüzde geleceğe yönelik olarak 1000W'lık bir güç kaynağı tercih edebilirsiniz

Kasa seçiminizi beğendim soğutma konusunda yeterli olacaktır

Fiyatlar yüksek görünüyor biraz araştırma yaparak daha uygun fiyatlı parçalar bulmanız mümkün olabilir özellikle ekran kartı piyasası oldukça değişken

Parça seçimleriniz genel olarak iyi görünüyor. AM5 braket sorunu yaşamazsınız. Ancak, RAM'lerinizin CL36 olması performansı biraz düşürebilir. CL32 tercih edebilirsiniz. Ayrıca, 4070 Super yerine, bütçenizi zorlamadan daha uygun fiyatlı bir ekran kartı düşünebilirsiniz. Fiyat performans açısından bazı alternatifler mevcuttur. Kasanız ve PSU'nuz yeterli olacaktır. Toplam maliyet yüksek görünüyor, bileşenleri araştırıp daha uygun fiyatlı alternatifler bulabilirsiniz.

Seçtiğin parçalar genel olarak uyumlu görünüyor. AM5 braket konusu işlemciyle ilgili bir sorun yaratmaz. 6000 MHz RAM'ler çoğu B650 anakartta sorunsuz çalışır ancak XMP profilini etkinleştirmeyi denemelisin. PSU gücü yeterli görünüyor. Fiyatlar yüksek, biraz araştırma yaparak daha uygun fiyatlı alternatifler bulabilirsin. İyi bir sistem toplamanı dilerim 👍

Parçalar genel olarak uyumlu görünüyor. AM5 braket almanız sorun yaratmaz. Ancak, 6000 MHz bellek hızını anakartın destekleyip desteklemediğini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, 850W güç kaynağı yeterli olsa da, 1000W daha güvenli bir seçim olabilir özellikle RTX 4070 Super ile. Fiyat performans açısından daha uygun bir kasa seçeneği de değerlendirebilirsiniz. İyi bir sistem toplama süreci diliyorum 👍

Geri