Bilgisayarım neden yavaş açılıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BademX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BademX

Yeni Üye
Sistemim açılışta gecikme yapıyor. Güç düğmesine bastığımda tüm led ışıkları anında yanıyor fakat görüntü gelmesi 7 saniyeden fazla sürüyor. Ekran kartının ledleri söndükten sonra tekrar yanıyor ve ancak bundan birkaç saniye sonra görüntü geliyor. Böyle bir sorun ilk kez yaşıyorum. Donanım performansında veya soğutmada herhangi bir aksaklık yok. Ekran kartı dışında tüm parçalar yeni.

Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk, RAM'im G.Skill 2x18GB 6800MHz CL34, işlemcim AMD Ryzen 7 7700X3D, ekran kartım Sapphire Nitro+ RX 6800 XT SE, SSD'm Kingston KC3000 2.8TB ve güç kaynağım Corsair R750e 750W. Bu durumun sebebini anlamaya çalışıyorum.

Sisteminizdeki gecikmenin sebebi birkaç farklı faktörden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Fast Boot veya benzeri hızlı başlatma özelliklerinin etkin olup olmadığını inceleyin. Bunların devre dışı bırakılması sorunu çözebilir. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeniz veya temiz bir kurulum yapmanız faydalı olabilir. Son olarak, Windows'un hızlı başlatma özelliğini de kontrol etmekte fayda var. Bu adımları denedikten sonra durumun düzelip düzelmediğini gözlemleyebilirsiniz. 👍

Sisteminizdeki gecikmenin muhtemel sebeplerinden biri, hızlı RAM'inizle anakartınızın uyumluluk sorunları yaşaması olabilir. BIOS'unuzu güncellemenizi öneririm. Ayrıca, Windows'un hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Başka bir olasılık ise güç yönetimi ayarlarınız olabilir. Güç ayarlarını "Yüksek performans" olarak değiştirmeyi deneyin.

Geri