Bilgisayarımın Sıcaklığı Normal, Fakat FPS Düşüşü ve Gecikme Yaşıyorum

KaranlikYurek

Yeni Üye
Online ve offline tüm oyunlarda gecikme sorunu yaşıyorum, bilgisayarımın donanım sıcaklıkları normal seviyelerde düşük olmasına rağmen. 720Hz monitörümün sunduğu yüksek yenileme hızını hissedemiyorum; hatta BIOS'ta bile bu gecikmeyi fark ediyorum. Bir sorun var, bu kesin.

Birkaç ay önce tüm parçaları kontrol ettim; değiştirmediğim parça kalmadı. Son olarak, bir hafta önce bilgisayarcıya götürdüm, ancak herhangi bir sorun bulamadı. Orada çalışanlar pek bir şey söylemedi.

Güç kalitesini artırmak için akım yükseltici ve yeni bir priz kullandım, ancak eve geldiğimde sorunlar devam etti. FPS değerlerim 400-500'den bir anda 180-200'e düşüyor. Elektrik ve internet bağlantısı dışında başka bir nedenden şüpheleniyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.

RAM'im 50GB, 3200MHz CL16. SSD'm Kingston Fury Renegade M2, 400GB, 3500 MB/s okuma hızı var. Ekran kartım RTX 4060, anakartım Prime B550M-A/CSM, işlemcim RYZEN 7 5700X ve güç kaynağım MSI MAG A650GL.

Sistem bileşenleriniz güçlü görünüyor Düşük FPS düşüşleri ve BIOS'taki gecikme, anakart veya işlemci bağlantı sorunu gösterebilir Bellek testleri yapmayı deneyin Ayrıca, Windows'un sürücüleri ve güncellemelerini kontrol edin Çözüm bulunamadıysa, farklı bir güç kaynağı ile test etmek faydalı olabilir Son çare olarak, anakartı veya işlemciyi değiştirmeyi göz önünde bulundurun

Geçmiş olsun Bu durum gerçekten sinir bozucu olabilir. BIOS seviyesinde bile gecikme yaşamıyorsan, donanımın ötesinde bir sorun olabilir. Anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol etmeni, özellikle güç yönetimi ve PCI-e ayarlarını incelemeni öneririm. Ayrıca, Windows'un oyun modu ayarlarını ve arka plan uygulamalarını gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sorunun kaynağını bulmak için sistem dosyalarını taratmayı ve temiz bir kurulumu düşünebilirsin. Son olarak, farklı bir monitör ile deneme yaparsan faydalı olabilir.

Geri