BIOS güncellemesinden sonra RAM hızlanmadı

YildizsizRzgr

Yeni Üye
Yaklaşık on gün evvel BIOS'umu güncelledim. Güncelleme öncesinde RAM'lerin frekansına dikkat etmemiştim fakat güncellemeden sonra BIOS'ta XMP özelliğini aktifleştirdiğimde veya elle 3600 MHz ayarladığımda ekran gelmedi. Tek tek denemelerim sonucu 2800 MHz'de görüntü aldım.

RAM'lerim 3600 MHz, aşağıda belirttiğim gibi. Bu problemi nasıl çözebileceğimi öğrenmek istiyorum. Belleklerden en yüksek performansı nasıl alabileceğimi bilmiyorum.

Anakartım: Gigabyte H610M H V2 DDR4.
RAM: G.Skill 2x10 Ripjaws V DDR4 3600MHz CL16 1.35v

H610M H anakartınızın 3600 MHz RAM'leri desteklemeyebileceği ihtimali yüksek görünüyor Anakartınızın teknik özelliklerine tekrar bakmanızı öneririm. Orada desteklenen maksimum RAM frekansı belirtilmiştir. 2800 MHz'de çalışıyor olması, sisteminizin bu frekansta kararlı çalışabileceğini gösteriyor. Daha yüksek frekanslarda çalışmak için anakartınızın BIOS güncellemesi gerektirebilir veya bu RAM'ler anakartınızla uyumlu olmayabilir. Anakart üreticisinin web sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Başka bir olasılık da RAM'lerinizin XMP profilinin anakartınızla uyumlu olmamasıdır.

Geri