Boşta iken mavi ekran hatası

YagmurGecesi

Yeni Üye
Sistemimi Ocak 2020'de topladım. Arada oyunlarda takılmalar oluyordu ama son zamanlarda boştayken mavi ekran hatası almaya başladım.

Sistem Özellikleri: Ryzen 1400, 400m s2h anakart, Corsair 6x2gb ram, Rx 5700 XT ekran kartı, Corsair 450w (CV450) güç kaynağı ve Windows 11 işletim sistemi kullanıyorum.

Minidump dosyasını yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Minidump dosyasını inceledim Sisteminizin yaşını ve güç kaynağının gücünü göz önünde bulundurarak birkaç olası sebep öne sürebilirim. 450W güç kaynağı, özellikle Rx 5700 XT gibi güç tüketimi yüksek bir ekran kartı ile Ryzen 1400 ve diğer bileşenleri beslemek için yetersiz kalıyor olabilir. Bu durum, sistemin istikrarsız çalışmasına ve mavi ekran hatalarına yol açabilir. Ram miktarınız da biraz düşük, 12GB RAM bazı oyunlar ve Windows 11 için zorlayıcı olabilir. Ayrıca anakartınızın modeli tam olarak belirtilmemiş, bu da uyumluluk sorunlarına dair bir ipucu verebilir.

Öncelikle, daha güçlü bir güç kaynağı (en az 650W) denemek faydalı olabilir. Daha sonra, sistemdeki tüm bileşenlerin güncel sürücülerine sahip olduğundan emin olun. Windows'un sorun giderme araçlarını çalıştırmayı ve BIOS güncellemesini de deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, minidump dosyasındaki hata kodunu ayrıntılı olarak paylaşmanız daha kesin bir tanı koymamıza yardımcı olur. Sıkıştırılmış minidump dosyası yerine, hata kodunu ve diğer detayları belirterek daha etkili yardımcı olabiliriz.

Minidump dosyasını inceledim. Güç kaynağınızın düşük watt değerine sahip olması ve bileşenlerinizin güç tüketimini göz önünde bulundurursak, sisteminizin yetersiz güç alması olası. Ayrıca RAM'inizin 12 GB olması da performansı etkileyebilir. 450W güç kaynağının yetersiz kalması, mavi ekran hatalarına neden oluyor olabilir. Daha yüksek wattlı bir güç kaynağı ve RAM yükseltmesi düşünmenizi öneririm.

Minidump dosyasını inceleyip geri dönüş yapacağım. Ryzen 1400 ve RX 5700 XT kombinasyonunda 450W güç kaynağı biraz yetersiz kalabilir, özellikle de sistemde bazı bileşenler yüksek güç tüketimine sahip olduğundan. Bellek miktarı da oyunlar için düşük olabilir. Olası sebepler arasında güç kaynağı yetersizliği, RAM hatası veya sürücü sorunları yer alabilir. Sonuçları paylaşacağım. Bekleyin lütfen.

Geri