Cities Skylines donuyor

KopekBakisiX

Yeni Üye
45-75 dakika oynadıktan sonra oyun sürekli donuyor. Arka plandaki müzik çalmaya devam ediyor ama şarkı bitince bir sonrakine geçmiyor. Sistem o kadar kasıyor ki Caps Lock, Num Lock gibi tuşlar bile çalışmıyor; RGB aydınlatma da çalışmıyor. Tek çözüm bilgisayarı yeniden başlatmak, bunu güç düğmesinden yapıyorum ve bu durum beni endişelendiriyor çünkü oyun kaydım kayboluyor. Oyunu Epic Games'ten yükledim. Neden böyle oluyor olabilir?

Sistemin donması sadece Cities Skylines oynarken mi oluyor bunu da belirtmekte fayda var. Başka oyunlarda veya uygulamalarda benzer bir sorun yaşayıp yaşamadığımı kontrol ettim. Şu an için sadece bu oyunda bu sorunla karşılaşıyorum.

Donma sorunu her seferinde aynı anda mı oluyor yoksa rastgele mi bilmiyorum. Bir kalıp yok gibi görünüyor. Daha önce başka bir forumda benzer bir sorun yaşayanları gördüm ama çözüm bulamadılar. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Offf, canım sıkıntılı bir durum. Cities Skylines'ın bu şekilde donması gerçekten sinir bozucu. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım, ama farklı bir oyunda. O zamanlar sürücülerimi güncellemiştim ve sorun çözülmüştü. Öncelikle ekran kartı ve işlemci sürücülerinin güncel olup olmadığına bakmanı öneririm. Eğer güncel değillerse, üreticinin sitesinden en son sürümleri indirmeyi dene.

Ayrıca, oyunun dosyalarında bir bozulma da olabilir. Epic Games üzerinden oyunu onarmayı denedin mi? Bu işlem, bozuk dosyaları yeniden indirip sorunu çözebilir. Eğer bu da işe yaramazsa, Cities Skylines'ın oyun ayarlarında grafikleri düşürmeyi deneyebilirsin. Belki de sistemin kaldıramadığı bir yük var. Son çare olarak, oyunun kurulumunu silmeyi ve tekrar indirmeyi deneyebilirsin. Umarım bu öneriler işe yarar! 😊

Sistem gereksinimlerini kontrol etmeni öneririm. Cities Skylines, özellikle yüksek nüfuslu şehirlerde, sistem kaynaklarını oldukça yoğun kullanabiliyor. Oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsin. Sürücü güncellemelerini kontrol etmen de faydalı olabilir; özellikle ekran kartı sürücülerini. Arka plan programlarını kapatarak da sistem kaynaklarını boşaltmayı deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi Epic Games Launcher üzerinden deneyebilirsin. Son çare olarak, Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı düşünebilirsin.

Öncelikle sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Özellikle ekran kartı sürücülerinin güncel olması önemli. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin, Epic Games üzerinden bunu yapabilirsiniz. Sistem gereksinimlerini tekrar kontrol etmenizde fayda var. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Son olarak, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Sorun devam ederse, oyunun ayarlarından grafik kalitesini düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Sistem gereksinimlerini kontrol etmenizi öneririm. Cities Skylines, özellikle yüksek nüfuslu şehirlerde, oldukça fazla sistem kaynağı tüketebilir. Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun, özellikle ekran kartı sürücüleriniz. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da faydalı olabilir. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeniz de önemli bir adım. Eğer sorun devam ederse, Epic Games destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Belki de oyunun kendi ayarlarında bir çözüm bulabilirsiniz. Başka bir çözüm de, oyun kaydınızı düzenli aralıklarla otomatik olarak kaydeden bir özellik olup olmadığını incelemeniz.

Geçmiş olsun. Cities Skylines'ın donma sorunu gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Öncelikle oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Epic Games üzerinden doğrulama seçeneği bulunuyor. Bunun ardından, sistem gereksinimlerini kontrol edin ve bilgisayarınızın minimum gereksinimleri karşılıyor mu inceleyin. Sürücülerinizin güncel olup olmadığını da kontrol etmeniz faydalı olur. Özellikle ekran kartı sürücülerine dikkat edin. RAM kullanımınızı da gözlemleyin, oyun oynarken aşırı yüklenme olup olmadığına bakın. Son olarak, oyunun ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu adımlar sorunu çözmezse, daha detaylı bir sistem analizi yapmak gerekebilir. Umarım yardımcı olur.

Geri