CS2'de RX 570 GPU kullanımı sıfıra iniyor

renktasi_01

Yeni Üye
RX 570 5 GB ekran kartım var ve bir ay öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu. Geçen hafta sonu bilgisayarı açıp Counter-Strike 2 oynamaya başladığımda takılmalar ve donmalar yaşamaya başladım. Ekran kartı yükü %120'ye kadar çıkıp aniden %0'a düşüyordu, sürekli değişim gösteriyordu.

Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Kartı değiştirmeli miyim, yoksa bir uzmana mı göstermeliyim? Onarılabilir bir problem mi yoksa tamamen değiştirilmesi gerekli mi?

Sorunun yazılım kaynaklı olup olmadığını anlamak için farklı çözümler denemeliyim. Önce sürücüleri güncellemeliyim, belki bir yazılım hatası yüzünden oluyor.

Öncelikle sürücü güncellemesini denemelisin; AMD'nin resmi sitesinden en güncel sürücüyü indirmeyi tavsiye ederim. Temiz bir kurulum yapmayı da unutma. Eğer sorun devam ederse, ekran kartının sıcaklığını kontrol etmelisin. Yüksek sıcaklık bu tür sorunlara yol açabilir. Termal macun değişimi gerekebilir. Ayrıca güç kaynağının yeterli olup olmadığını da gözden geçirmekte fayda var. 570 5GB, özellikle yüksek ayarlarda CS2 için biraz zorlanabilir. Bu adımları denediysen ve sorun devam ediyorsa, bir uzmana göstermen daha doğru olur. Kartın onarılabilir olması mümkün, ancak teşhis için profesyonel bir bakış açısına ihtiyaç duyarsın.

Geri