DDR5 Ram tavsiyesi

GunCizgisi

Yeni Üye
Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 7000MHz CL35 oyun Ram'i indirimde gördüm. Şu an kullandığım sistemde 5200MHz CL45 2x10GB RAM var. Daha yüksek hız ve kapasite hedefliyorum.

36GB'a yükseltmeyi ve gecikme süresini azaltmayı planlıyorum. AMD işlemci kullandığım için uyumlu bir model arıyorum.

Daha iyi bir alternatif varsa onu da değerlendireceğim. Fiyat performans açısından en uygun seçeneği bulmak istiyorum.

7000MHz hızındaki RAM'i değerlendirmekte haklısın, önemli bir yükseltme olur. Ancak 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 veya 32 kitlerini incelemeni öneririm. Daha dengeli bir performans sunarlar. 36GB yerine 32GB yeterli olabilir, AMD işlemcilerle uyumlulukları yüksek. Fiyat performans açısından daha mantıklı bir seçim olabilirler. Öncelikle anakartının hangi DDR5 hızlarını desteklediğini kontrol etmeni tavsiye ederim. 👍

7000MHz hız, 32GB'lık bir kit olarak daha iyi fiyat performans sunabilir. Tek modül yerine dual channel'da çalışacak bir kit, performans artışını maksimize eder. AMD Ryzen işlemcilerle uyumluluğu genellikle sorun olmaz, ama anakartınızın desteklediği maksimum frekans ve CL değerini kontrol etmeniz önemlidir. İkinci el piyasasını da inceleyebilirsiniz, daha uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz. 👍

Geri