DP.exe Hatası - 0xc000007b | DP.exe Çalışma Durumu

guneskadehi

Yeni Üye
DP.exe programında bir hata ile karşılaştım. Hata kodu 0xc000007b olarak görünüyor. Bu durumun nedenini anlamak için sistem bilgilerini inceliyorum.

İşletim sistemim Windows 10 sürüm 19045.2, 64-bit mimarili ve 12 GB RAM'e sahip. Sistemde 7 mantıksal işlemci mevcut. Hata, DP.exe programının başlatılmasını engelliyor.

Programın çalışması için gerekli olan DLL dosyalarını tespit ettim. Bunlar arasında D3DX9_43.dll, DINPUT8.dll, KernelBase.dll, MSVCP100.dll, MSVCP110.dll, MSVCR100.dll, MSVCR110.dll, POWRPROF.dll, PhysXExtensions.dll, WINMM.dll, WSOCK32.dll, Wldp.dll, XINPUT1_3.dll, ve daha birçok dosya bulunuyor. Tam listeyi aşağıda görebilirsiniz.

Aşağıda, DP.exe programının çalışması için yüklenen tüm dinamik bağlantı kitaplıklarının (DLL) listesi yer almaktadır: D3DX9_43.dll, DINPUT8.dll, KernelBase.dll, MSVCP100.dll, MSVCP110.dll, MSVCR100.dll, MSVCR110.dll, POWRPROF.dll, PhysXExtensions.dll, WINMM.dll, WSOCK32.dll, Wldp.dll, XINPUT1_3.dll, advapi32.dll, appcore.dll, apphelp.dll, bcrypt.dll, binkw32.dll, combase.dll, cudart32_31_9.dll, d3d9.dll, d3dx9_43.dll, dinput8.dll, dwmapi.dll, fmodex.dll, gdi32.dll, gdi32full.dll, imm32.dll, kernel32.dll, msvcp100.dll, msvcp90.dll, msvcp_win.dll, msvcr100.dll, msvcr90.dll, msvcrt.dll, ntdll.dll, nvtt.dll, ole32.dll, oleaut32.dll, powrprof.dll, rpcrt4.dll, sechost.dll, shell32.dll, steam_api.dll, storage.dll, ucrtbase.dll, user32.dll, win32u.dll, winmm.dll, wintrust.dll, wldp.dll, wow64.dll, wow64cpu.dll, wow64log.dll, wow64win.dll, ws2_32.dll, wsock32.dll, xinput1_3.dll. Bu liste, sorunun çözümünde yardımcı olabilir.

0xc000007b hatası genellikle donanım veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Disk sürücünüzü ve RAM'inizi hatalara karşı tarayın. Ayrıca, BIOS ayarlarınıza bakıp SATA modunun AHCI olarak ayarlı olduğundan emin olun. Güncel olmayan veya bozuk sürücüler de bu hataya neden olabilir. Sürücü güncellemelerini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

0xc000007b hatası genellikle donanım veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Sistem dosyası denetleyicisini (SFC) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, disk sürücünüzün sağlığını kontrol etmek için bir disk taraması yapmanız faydalı olabilir. Bellek sorunları da bu hataya yol açabilir; bellek test programıyla RAM'inizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. DP.exe'nin kullandığı DLL dosyalarının sürümlerini ve güncelliklerini de incelemenizde fayda var. Başka bir olasılık ise bozuk bir Windows yüklemesidir. Bu durumda, onarım kurulumu yapmayı düşünebilirsiniz.

Geri