Excalibur G911 Dizüstü Bilgisayarımın Anakart Sıcaklığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKusagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKusagi

Yeni Üye
Yük altında anakartın sıcaklığı 115 dereceye kadar çıkıyor. Bu durumun sebebini anlamaya çalışıyorum.

CPU ve GPU sıcaklıkları ise 50 ile 75 derece arasında değişiyor. Bu durum beni endişelendiriyor.

Excalibur G911 modelini kullanıyorum. Sorunun çözümü için yardımınıza ihtiyacım var.

115 derece çok yüksek bir değer anakart için Anakartınızın soğutma sistemini kontrol etmenizi öneririm yeterli hava akışı olduğundan emin olun Termal macun uygulaması doğru yapılmış mı kontrol edin Eğer anakartınızın üzerindeki fanlar yetersiz çalışıyorsa daha güçlü fanlar takmayı düşünebilirsiniz Sorun devam ederse anakart üreticisiyle iletişime geçmeniz iyi olur. Başka bir olasılık ise kısa devre olabilir. Güvenliğiniz için sistemi kapatıp kontrol etmenizi tavsiye ederim.

115 derece çok yüksek bir sıcaklık anakart için Anakartınızın soğutma sistemini kontrol etmenizi öneririm Fanların düzgün çalıştığından emin olun Toz birikimi de sıcaklığa sebep olabilir Temizlik yapmayı deneyin Eğer sorun devam ederse termal macun uygulamasını gözden geçirin Gerekirse daha güçlü bir soğutma sistemi düşünülebilir.

115 derece çok yüksek bir anakart sıcaklığı gerçekten endişe verici. CPU ve GPU sıcaklıkları normal gibi görünse de, anakartın bu kadar ısınması başka bir soruna işaret ediyor olabilir. Termal macunun kurumuş olması, fanların yetersiz çalışması veya anakart üzerindeki toz birikimi olası nedenler arasında yer alıyor. Öncelikle anakartınızın fanlarını kontrol edin ve temizleyin. Eğer yeteneğiniz varsa termal macun yenilemeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, teknik servise başvurmanız daha sağlıklı olur. Başka bir olasılık da anakartınızın güç kaynağı ile ilgili bir sorun yaşamakta olması.

Geri