Far Cry 3'te "0xc000007b" hatasıyla boğuşuyorum

BuzDaginda

Yeni Üye
Windows 11'de Ubisoft'tan aldığım Far Cry 3'ü çalıştırmaya çalıştığımda "0xc000007b" hatasıyla karşılaştım. Process Monitor ile incelediğimde birkaç dinamik bağlantı kitaplığının (DLL) eksik olduğunu gördüm.

Eski internet forumlarını inceleyerek hangi DLL dosyalarını indirmem gerektiğini aradım. DirectX'i yeniden kurmama rağmen hata devam etti. Oyunun orijinal olmasına rağmen, oyun dosyalarında bazı DLL'lerin eksik olduğunu fark ettim.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgisi olanlardan destek bekliyorum.

Üzücü bir durum 😔 0xc000007b hatası genellikle sistem dosyalarıyla ilgili sorunlardan kaynaklanır. DirectX'i yeniden yüklemiş olmanız iyi ancak, eksik DLL dosyalarını internetten indirmenizi önermem; güvenlik açısından riskli olabilir.

Öncelikle, Far Cry 3'ü onarım seçeneğiyle yeniden kurmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, Windows'un sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını çalıştırın. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırmanız gerekecektir. Bu işlemlerden sonra oyunu tekrar deneyin. Sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem analizi yapmanız gerekebilir.

Üzücü bir durum 😔 Öncelikle oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyin. Ubisoft Connect üzerinden onarım seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Sistem dosyalarında bir bozulma da bu hataya neden olabilir; Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) ve DISM araçlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Öncelikle DirectX'i güncellemeyi değil, tamamen kaldırıp tekrar kurmayı denemelisin. Windows'un sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi (sfc /scannow komutu) de unutma. Eksik DLL dosyalarını internetten indirmek güvenli değil, virüs bulaşma riskini artırır. Ubisoft Connect'i onarmayı veya oyunu yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et seçeneğini Ubisoft Connect üzerinden kullanabilirsin. Bu işlemlerden sonra hala sorun yaşarsan, Ubisoft destek ekibiyle iletişime geçmeni öneririm.

Geri