Farklı mavi ekran hataları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kule

Yeni Üye
Bilgisayarım yaklaşık 7 aydır sorunsuz çalışıyordu. Son birkaç gündür beklenmedik mavi ekran hataları almaya başladım.

İlk aldığım hatalar UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION ve CRITICAL_PROCESS_DIED idi. Bu hatalardan sonra dump dosyaları boştu.

Şimdi ise "Page fault in unpaged area" hatası alıyorum. Bu hatada dump dosyası oluştu, ancak içeriğini görüntülemek için giriş yapmam gerekiyor. Memtest sonuçları sorunsuz geçti.

SSD'nin self testini çalıştırdığımda ilk iki mavi ekran hatasını tekrar aldım. Ayrıca imleç 30 saniyede bir 1 saniyeliğine takılıyor.

Son olarak, Blender'da Cycles GPU render almaya çalışırken "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" hatasıyla karşılaştım. Yardımınıza ihtiyacım var.

SSD self testinin başarısız olması ve imleç takılmaları, donanım sorununa işaret ediyor olabilir. Page fault hatası da RAM veya sürücü sorununu gösterebilir, Memtest'in temiz geçmesi bu ihtimali azaltıyor olsa da, tamamen elemine etmiyor. Boş dump dosyaları ise sorun tespitini zorlaştırıyor. KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası ise sürücü veya sistem dosyalarında bir bozulmayı düşündürüyor. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi ve gerekirse Windows'u onarmayı veya yeniden kurmayı denemelisiniz. Donanım sorununa dair olasılığı göz önünde bulundurarak SSD'nin sağlığını daha detaylı bir programla kontrol etmek faydalı olabilir. Son olarak, güncel sürücülerin kurulu olduğundan emin olun.

SSD self testinin başarısız olması ve imleç takılmaları, SSD'nin arızalı olma ihtimalini güçlendiriyor. "Page fault in unpaged area" hatası da RAM'deki bir soruna işaret edebilir, ancak Memtest'in sorunsuz geçmesi bu ihtimali azaltıyor. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Windows'un onarım aracını deneyebilirsiniz. Dump dosyasını analiz etmek için BlueScreenView gibi bir program kullanmayı deneyebilirsiniz; bu, hatanın kaynağını belirlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterince güçlü olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC /scannow komutunu da deneyin.

Geri