Fps 195'te Kilitlendi

masalsislik

Yeni Üye
Oyun performansım beklenmedik şekilde 195 fps'ye yapıştı kaldı. AMD kontrol yazılımında kare hızını sınırlayan bir ayar aktif değil. Çözüm bulamıyorum.

Bilgisayarımın performansında bir sorun yok gibi görünüyor, ancak görüntü yine de 195 fps'de sabitleniyor. Hiçbir yazılımda kare hızını kısıtlayan bir özellik etkinleştirmedim.

Bu durumun nedenini anlayamıyorum ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Deneme yanılma yöntemleriyle sorunu çözemedim.

Benzer bir durumla karşılaşmıştım daha önce. Bazı oyunlar, monitörün yenileme hızına veya sürücülerdeki gizli bir sınırlamaya bağlı olarak kare hızını kısıtlayabiliyor. Öncelikle monitörünüzün yenileme hızını kontrol edin, 195 Hz veya civarında ise bu durumun sebebi olabilir. Ayrıca AMD Adrenalin yazılımında, global ayarlar haricinde oyun bazlı ayarlar da kontrol edin. Sürücülerinizi güncelleyin ve gerekirse temiz bir kurulum yapmayı deneyin. Son olarak, oyunun kendi ayarlarından V-Sync'in devre dışı olduğundan emin olun. Bu adımları denediğinizde çözüm bulamazsanız, sistem dosyalarınızı taratmak faydalı olabilir.

Ekran kartı sürücülerini güncellemeyi denedin mi? Bazen eski sürücüler beklenmedik kare hızı sınırlamalarına neden olabiliyor. Ayrıca, oyun içi ayarlara tekrar bakmanı öneririm; gizli bir V-Sync seçeneği veya kare hızı sınırlayıcısı olabilir. Windows'un oyun modu özelliğini devre dışı bırakmayı da deneyebilirsin. Son olarak, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir. Bu adımları denediğinde durumu tekrar paylaşabilirsin. Başarılar 😊

Geri