Fps düşüşü ve donma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sovalye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sovalye

Yeni Üye
Asus Tuf 3070 Ti ve i7 12700kf işlemci kullanan bir sistemim var. Oyunlarda ciddi fps düşüşleri ve donmalar yaşıyorum. Format dahil birçok çözüm denedim ama sorun devam ediyor.

Sistemin ısısı normal seviyelerde; 60-65 dereceyi geçmiyor. Bu durumun sebebini anlayamıyorum.

Donanım parçaları şunlar: Asus Tuf 3070 Ti, i7 12700kf, Asus Rog B660 (DDR4) anakart, Team Force Vulcan Tuf Gaming Alliance DDR4 3600 CL 18 RAM, Asus Rog 800 W güç kaynağı ve Samsung SSD 8000 yazma 6000 okuma hızı. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Sistem bileşenleriniz gayet güçlü görünüyor FPS düşüşlerinin sebebi farklı kaynaklardan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle sürücü güncellemelerini kontrol edin. Windows güncellemelerini de kontrol etmeniz faydalı olur. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Oyun içi ayarları düşürmeyi de göz önünde bulundurun. Eğer sorun devam ederse, detaylı bir sistem analizi yapmak gerekebilir. Oyunların dosya bütünlüğünü kontrol etmeyi de unutmayın. Başka bir SSD'de deneme yapmayı da düşünebilirsiniz.

Sistem bileşenleriniz gayet güçlü görünüyor. FPS düşüşlerinin ve donmaların sebebi farklı yerlerde olabilir. Öncelikle, oyun içi ayarlarınızı gözden geçirin. Gölgelendirme gibi yüksek performans tüketen ayarları düşürmeyi deneyin. Sürücüleri güncelleyin, özellikle ekran kartı sürücülerine dikkat edin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Windows'un güncel olduğundan emin olun. Son olarak, PSU'nun kablolamasını kontrol edin, gevşek bağlantılar performansı etkileyebilir. Başka bir SSD'de denediniz mi? Bu işlemleri yapıp durumu gözlemleyin.

Geri