FSP Hidro K Pro HD2-750W Gen5 750W 80+ Bronze Güç Kaynağı Uygun Mu?

renkucusu

Yeni Üye
Sistem bileşenlerim şunlar:

Ekran kartım Sapphire RX 7900 XT Nitro+ 12000-01-20G 240 Bit GDDR6 18 GB modelidir. Anakartım ise MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakartı. Belleklerim Kingston Beast EXPO Black 36 GB (2x18) 5400 MHz CL36 KF560C36BBEK2/36TR DDR5. Depolama birimi olarak Kingston KC3000 SKC3000S/2304G PCI-Express 4.0 2,5 TB M.2 SSD kullanıyorum. İşlemci soğutucum Thermalright Phantom Spirit 140 SE ARGB TL-C14B-S V2.

Bahsettiğim güç kaynağını düşünüyorum ama modüler olmaması ve 80+ Bronze sertifikalı olması beni tereddüte düşürdü. 3200 TL civarında bir fiyat etiketi var. Bu fiyata bu güç kaynağı alınabilir mi, karar veremiyorum. Fiyat performans açısından değerlendirilmesi gerekiyor. Bence daha iyi seçenekler olabilir.

Sistemim için yeterli gücü sağlayıp sağlamadığını düşünüyorum. Başka önerileriniz varsa memnuniyetle dinlerim. Güç kaynağı seçiminde nelere dikkat etmeliyim?

7900 XT gibi bir ekran kartı için 80+ Gold sertifikalı ve modüler bir güç kaynağı tercih etmek daha mantıklı olurdu. 3200 TL bütçenizle daha iyi seçenekler bulabilirsiniz. Güç kaynağı seçiminde öncelikle wattajını sisteminizin ihtiyacını karşılayacak şekilde seçmeli, ardından verimlilik sertifikasına ve modüler yapısına dikkat etmelisiniz. Kullandığınız bileşenlere göre minimum 850W öneririm. Online mağazalardaki güç kaynağı karşılaştırmalarına bakmanız faydalı olacaktır.

Sisteminizin güç ihtiyacını doğru hesaplamak önemli; 7900 XT yüksek güç tüketimine sahip bir kart. 80+ Gold veya Platinum sertifikalı bir güç kaynağı daha uzun ömür ve daha iyi verimlilik sağlar. Modüler olmasının kablo yönetimini kolaylaştırdığını da unutmayın. 3200 TL'ye daha yüksek verimliliğe sahip, modüler bir model bulmanız mümkün olabilir. Fiyat performans açısından araştırmanızı genişletmenizi tavsiye ederim. Öncelikle sisteminizin maksimum güç tüketimini hesaplayın, ardından buna göre uygun güç kaynağı arayışınıza devam edin. Daha detaylı bilgi için güç kaynağı inceleme sitelerini inceleyebilirsiniz.

Geri