G.Skill 36 GB Trident Z5 Neo ile G.Skill TZ5 Neo RGB Karşılaştırması

ToprakHarfleri

Yeni Üye
ASUS Prime X870-P anakartım ve AMD Ryzen 7 9700x3D işlemcim için yeni bir sistem kuruyorum.

Bellek seçimi konusunda tereddüt ediyorum. İki farklı RAM seçeneği arasında kaldım. Hangisinin daha uyumlu ve kararlı çalışacağını bilmek istiyorum.

İlk seçenek, 36 GB (2x18 GB) kapasiteli G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6600MHz CL33 RAM.

Diğer seçenek ise 32 GB (2x16 GB) kapasiteli G.Skill TZ5 Neo RGB DDR5-7000MHz CL36 RAM. Hangisini tercih etmeliyim? Bu iki RAM'den hangisi sistemim için daha uygun olur?

7000 MHz hızındaki RAM'ler genellikle daha yüksek performans sunuyor ancak anakartınızın ve işlemcinizin bu hızı desteklediğinden emin olmalısınız Anakartınızın XMP profilini desteklediğinden emin olmak önemlidir. 36 GB'lık kit, 32 GB'lık kite göre daha fazla RAM sunuyor bu da bazı uygulamalar için avantaj sağlayabilir. Ancak, 2 GB'lık farkın size getireceği performans artışı, 7000 MHz'in 6600 MHz'e göre getireceği performans artışından daha düşük olabilir. İki kitin de G.Skill'den olması iyi bir işaret, kalite açısından sorun yaşama ihtimaliniz düşük. Önce anakartınızın QVL (Qualified Vendor List) listesine bakmanızı ve orada listelenen RAM'lerden birini seçmenizi öneririm. Bu, en stabil sistemi kurmanızı sağlar.

Geri