Gigabyte A320M S2H anakart ve AMD Ryzen 3 2300G işlemci için RAM tavsiyesi

KumdaAyak

Yeni Üye
Gigabyte A320M S2H anakartım ve AMD Ryzen 3 2300G işlemcim için uygun RAM arıyorum Daha önce benzer sorular görüp cevap aradım ancak tam istediğimi bulamadım

Anakartımın özellikleri şu şekilde: DDR4 bellek teknolojisi, 3400 MHz bellek saat hızı (OC), 36 GB bellek kapasitesi desteği, 2 adet bellek yuvası ve 2 kanal bellek desteği İşlemcim ise DDR4 bellek türü, 3100 MHz bellek hızı ve 2 kanal bellek desteğine sahip

Şu an 7 GB 2600 MHz CL17 Corsair Vengeance LPX RAM kullanıyorum Yeni RAM olarak 2x18 GB = 36 GB DDR4 RAM düşünüyorum Anakartımın bu boyutu desteklediğini biliyorum

Ancak, 3400 MHz RAM almanın sorun yaratıp yaratmayacağından emin değilim Bazıları anakartın, bazıları işlemcinin uyumluluğunu önemsememi söylüyor Hangisinin uyumluluğu önemli, yoksa ikisinin de uyumlu olması gerekiyor mu?

Tavsiye verebilir misiniz? G.Skill Ripjaws V F4-3400C17D-36GVK 36 GB (2x18) DDR4 3400 MHz CL17 RAM'i düşünüyorum Bu RAM'i kullanmakta bir sakınca var mıdır? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle anakartınızın ve işlemcinizin desteklediği maksimum hızları göz önünde bulundurmalısınız. Anakartınız 3400 MHz'i desteklese de işlemciniz 3100 MHz'de çalışıyor. 3400 MHz RAM takarsanız sistem 3100 MHz'de çalışacak, ekstra performans elde edemezsiniz. Ancak, 3200 MHz RAM tercih ederseniz hem anakart hem işlemci desteğiyle sorunsuz çalışır. G.Skill Ripjaws V'i düşündüğünüz güzel ancak frekansı düşürmeyi değerlendirebilirsiniz. Daha düşük bir frekanstaki RAM, maliyet açısından da daha avantajlı olabilir.

3400 MHz RAM'i kullanmanızda büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Anakartınız 3400 MHz'i destekliyor, işlemciniz ise 3100 MHz'de çalışıyor. Sistem 3100 MHz'de çalışacak, fazla hız anakart tarafından yönetilecektir. G.Skill Ripjaws V seçeneğiniz uygun görünüyor ancak BIOS'tan XMP profilini aktif etmeniz gerekebilir. Yine de, sistem kurulumundan sonra sorun yaşarsanız, RAM hızını BIOS'tan 3200 MHz gibi bir değere düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Geri