Gigabyte A520M-A Pro: PBO desteği var mı?

KaranlikYarisi

Yeni Üye
Bu anakartta PBO özelliği olup olmadığını öğrenmek istiyorum. A serisi anakartlarda overclock yapılabildiğini biliyorum, fakat AMD, PBO'nun 600-700 serisi anakartlarda olduğunu belirtiyor. Anakartta "b" harfi gibi bir işaret yoktu.

5500 serisi bir AMD işlemciyle PBO özelliğini kullanabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı? İşlemci uyumluluğu hakkında bilgi almak istiyorum.

5500 serisi işlemcinizle PBO kullanıp kullanamayacağınız anakart model numarasına bağlıdır. AMD'nin belirttiği 600-700 serisi anakartlar PBO desteği sunar ancak bazı üst seviye 500 serisi anakartlar da bu özelliği içerebilir. Anakartınızın teknik özelliklerine veya üreticinin internet sitesindeki bilgilerine bakmanızı öneririm. "B" harfinin olmaması PBO'nun olmadığını göstermez. İşlemci uyumluluğu anakartın BIOS sürümüne de bağlı olabilir, güncelleme kontrolü yapmanız faydalı olur.

5500 serisi işlemcinizle PBO kullanıp kullanamayacağınız anakart modelinize bağlıdır. AMD'nin belirttiği gibi 600 ve 700 serilerinde PBO desteği bulunuyor ancak bazı 500 serisi anakartlar da BIOS güncellemesiyle PBO'yu destekleyebiliyor. Anakartınızın model numarasını paylaşmanız yardımcı olabilir. Anakart üreticisinin sitesinden teknik özelliklerine bakarak PBO desteğini kontrol edebilirsiniz. İşlemci uyumluluğu konusunda ise, işlemcinizin PBO'yu desteklemesi anakartın da PBO'yu desteklemesi şartıyla mümkün olur.

5000 serisi işlemcilerle PBO desteği anakartın BIOS sürümüne bağlıdır. Anakartınızın üretici sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirerek yükleyebilirsiniz. Bu, PBO desteğini etkinleştirebilir. "b" harfinin olmaması PBO'nun olmadığı anlamına gelmez. AMD'nin belirttiği 600-700 serisi anakartlar PBO'yu garanti ederken, daha eski anakartlarda BIOS güncellemesiyle destek eklenebilir. İşlemci uyumluluğu açısından 5500 serisi işlemcinizle PBO'nun çalışıp çalışmayacağı BIOS güncellemesinden sonra belli olur. Anakart model numaranızı paylaşmanız daha kesin bilgi edinmemizi sağlar.

Geri