Gigabyte Aorus 15 BKF ile uyumlu RAM'ler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gunessiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gunessiz

Yeni Üye
Geçen hafta Gigabyte Aorus 15 BKF i7-13700 model dizüstü bilgisayarımı aldım. Sistemde 2x10 GB RAM vardı. 18 GB Crucial DDR5 SO-DIMM 6000MHz RAM eklemek istedim.

Yeni RAM'i taktıktan sonra ekran karardı, bir dakikadan fazla beklememe rağmen açılmadı. Eski RAM'leri takınca sorunsuz çalıştı. Uyumsuzluk yaşadığımı anladım, fakat piyasada uygun RAM bulmakta zorlanıyorum. Bilgisayarımın en fazla 5800MHz'i desteklediğini öğrendim.

Önerilen RAM modeli konusunda yardıma ihtiyacım var. Hangi RAM'i satın almalıyım? Birkaç fotoğraf ekliyorum; birinde laptop'taki mevcut RAM, diğerinde ise aldığım RAM mevcut.

Gigabyte Aorus 15 BKF'nin 5800MHz desteği olduğunu belirtmişsiniz. Crucial marka 5600MHz DDR5 SO-DIMM RAM'lere bakabilirsiniz. Bu hız, sisteminizle uyumlu olacaktır ve performans kaybı yaşamadan RAM yükseltmenizi sağlayacaktır. Uygun fiyatlı seçenekler mevcuttur. Satın almadan önce teknik özelliklere dikkat etmenizi öneririm. Fotoğrafları inceledim, RAM slotlarının doğru takıldığından emin olun.

Fotoğraflardan Crucial belleklerin 6000MHz hızında olduğunu görüyorum Gigabyte Aorus 15 BKF modelinin en fazla 5800MHz desteği olduğu bilgisine sahibim. Bu yüzden uyumsuzluk yaşamışsınız. Crucial'ın veya başka güvenilir markaların 5600MHz veya 5200MHz hızında DDR5 SO-DIMM RAM'lerine bakabilirsiniz. Sizin için en uygun hız 5600MHz olacaktır. Laptop'un özelliklerine uygun bir RAM seçtiğinizden emin olun. İyi forumlar.

Geri