Gigabyte X299 Aorus Ultra Gaming anakart RAM görmeme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pikselci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pikselci

Yeni Üye
Gigabyte X299 Aorus Ultra Gaming anakartımı sıfır olarak sahibinden aldım. İşlemcim i9 10940XE. Anakartın BIOS'unu en son sürüme güncelledim. 110 GB RAM taktım ancak BIOS sadece 85000 MB görüyor. 64 GB taktığımda tüm slotlar görünüyor. Ancak hepsini takınca 85000 MB gösteriyor. Resimlerini ekledim. Böyle bir durumla karşılaşan varsa nasıl çözdüğünü anlatabilir mi?

Bu anakartı kullanan başka biri varsa ve benzer bir sorun yaşamışsa çözüm önerilerini bekliyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Resimleri inceledim X299 platformunun RAM kapasite sınırlamaları olduğunu biliyorum 110 GB RAM'in tamamını görmemesi olası görünüyor Anakartınızın ve işlemcinizin desteklediği maksimum RAM miktarına bakmanızı öneririm

Bazı anakartlar tüm RAM slotlarını aynı anda kullanıldığında belirli bir miktarın üzerindeki RAM'i algılayamayabiliyor Bu durum anakartın bellek kontrolcüsüyle ilgili olabilir

BIOS'u güncellediğiniz için bu iyi Farklı RAM konfigürasyonlarını denemeyi deneyebilirsiniz Mesela, 4x27.5GB şeklinde düzenleyerek denemeniz faydalı olabilir Ayrıca, RAM'lerinizin anakartınızın QVL (Qualified Vendor List) listesinde olup olmadığını kontrol edin

Sorun devam ederse Gigabyte'ın destek sayfasından anakartınız için daha detaylı bellek uyumluluk bilgilerine ulaşabilirsiniz Yardımcı olması dileğiyle

Geri