Görev çubuğu ve bazı Windows araçları arızalı

GunesPerdesi

Yeni Üye
Arkadaşımın bilgisayarında sorunlar var; bilgim yetmiyor, denediğimiz çözümler işe yaramadı, bu yüzden yardım istiyorum.

Başlangıçta, alt görev çubuğu görünmüyor.

Çubuğa tıklayınca ekran beyaza dönüyor ve sistem kilitleniyor. Yeniden başlatınca siyah ekran geliyor. Windows+R kısayolu çalışmıyor, ayarlara erişemiyorum. Arka Ethernet bağlantı ışığı sarı yanmasına rağmen internet bağlantısı yok.

Bilgisayar tamircisine götürmek istemiyoruz, maliyetten kaçınmak istiyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim, arkadaşım gibidir.

Windows yedeğini harici sürücüye alıp, formatlamaya çalışacağız.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Sistemin tamamen kilitlenmesi ciddi bir sorun gibi görünüyor. Windows yedeğini almanız doğru bir adım. Formattan önce, BIOS'a girmeyi deneyin (genellikle bilgisayar açılırken Del veya F2 tuşuna basarak). Orada belki bir sorun tespit edebilirsiniz. Ethernet ışığı sarı yanıyorsa donanım hatası da olabilir, ağ kartı sürücülerini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz (eğer BIOS'a erişebilirseniz). Format işlemi öncesinde mümkünse tüm önemli verileri harici bir sürücüye kaydetmeyi unutmayın. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geri