Görev Yöneticisi'nde Ağ Hızı Yanıltması

YagmuraCik

Yeni Üye
Bilgisayarımı geçen ay başında yeniden kurdum. Yeni bir oyun indirmeyi denedim fakat internet bağlantım çok yavaştı. Bu durumun farkındaydım, ancak Görev Yöneticisi'nde torrent programımın saniyede 2,5 megabayt ağ kullanımı göstermesi şaşırtıcıydı.

Torrent programının kendi istatistiklerine göre ise, saniyede 250 kilobayt civarında veri indiriyordum. Saniyede 2,5 megabitlik bir internet hızına sahip olmam imkansız elbette. Görev Yöneticisi'ndeki bu rakamın sebebini anlamak istiyorum.

Forum yöneticileri, yazım hatalarımı düzeltmeden önce başlıkları onaylıyor mu acaba? Bu durum oldukça merak uyandırıcı.

Görev Yöneticisi'nin ağ kullanımını megabayt (MB) olarak gösterdiğini, torrent programının ise kilobayt (KB) cinsinden raporladığını fark ettiniz mi? 1 MB = 1024 KB'dır. Görev Yöneticisi'ndeki 2,5 MB/s değeri, torrent'ın gerçek indirme hızının yaklaşık 10 katı gibi gözüküyor. Bu fark, muhtemelen arka planda çalışan diğer uygulamaların ya da işletim sisteminin ağ trafiğinden kaynaklanıyor olabilir. İndirme hızını daha net görmek için torrent istemcinizin istatistiklerine güvenebilirsiniz. Ayrıca, ağınızda çalışan diğer programları kontrol edip, gereksiz olanları kapatmayı deneyebilirsiniz.

Görev Yöneticisi'nin ağ kullanımını megabayt (MB) olarak, torrent programınızın ise kilobayt (kB) olarak göstermesi büyük bir ihtimalle bu farklılığın sebebi. 1 MB = 1024 kB olduğundan, saniyede 250 kB indirme hızı, Görev Yöneticisi'nde yaklaşık 0,25 MB olarak görünür. Bu da 2,5 MB'tan oldukça düşük. Torrent istemcisi ek yük nedeniyle daha yüksek rakamlar gösterebilir. Ayrıca arka planda çalışan başka uygulamalar da ağ bant genişliğinizi kullanıyor olabilir. Görev Yöneticisi'nde ağ kullanımını ayrıntılı inceleyerek hangi uygulamaların ne kadar bant genişliği tükettiğini görebilirsiniz. Başlık onayı süreciyle ilgili yorumunuz ise forum yöneticilerine sorulabilir.

Geri