GTX 1650 ve i5 işlemcili dizüstü bilgisayarımda CS:GO'da düşük kare hızı

aymasali99

Yeni Üye
Düşük sistem özelliklerine sahip bir dizüstü bilgisayarımda Counter-Strike: Global Offensive oynarken düşük kare hızlarıyla boğuşuyorum. En düşük ayarlarda bile, Nvidia kontrol panelinden tüm performans artırıcı ayarları aktif etmeme rağmen, rekabetçi maçlarda ancak 85 kare hızına ulaşabiliyorum.

Bu düşük kare hızı beni oldukça etkiliyor. Örneğin, ölüm maçı modunda kare hızım 40 ile 45 arasında değişiyor. Bu sorun için bir çözüm önerisi bekliyorum.

Sistemimde başka bir sıkıntı olup olmadığını kontrol ettim, fakat bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Öncelikle oyun içi grafik ayarlarını en düşük seviyeye çektiğinizden emin olun. Gölgelendirme, doku kalitesi ve diğer grafik efektlerini tamamen kapatmayı deneyin. Arka plan uygulamalarını kapatmak da performansı artırabilir. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Windows'un oyun modu özelliğini aktifleştirmeyi ve güç planını yüksek performansa almayı deneyebilirsiniz. Sisteminizin ısınma sorunuyla karşılaşıp karşılaşmadığını kontrol edin, fan temizliği gerekebilir. Son olarak, RAM kullanımınızı gözlemleyin; yüksek RAM kullanımı kare hızını düşürebilir.

Geri