H310H5-M4 anakart ile Kingston NV3 1.2TB uyumluluğu

KaranlikIclerinde

Yeni Üye
Kingston NV3 1.2TB PCI-e 4.0 X4 M.2 22x80 NVMe 7000-4500 SSD snv3s/1200g model M.2 katı hal sürücümü H310H5-M4 anakartıma takmayı düşünüyorum. Uygun olup olmadığını teyit etmek istiyorum.

Sorunsuz çalışır mı, ek bir ayarlama gerektirirmi? Takıp çalıştırma özelliği mevcut mu diye merak ediyorum. Bilgilendirici yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

H310H5-M4 anakartınızın PCIe 4.0 desteği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Destekliyorsa NV3 SSD'niz sorunsuz çalışır, tak çalıştır özelliği mevcuttur. Desteklemiyorsa PCIe 3.0 hızlarında çalışacaktır, performans düşebilir ancak yine de kullanılabilir. BIOS güncellemesinin gerekli olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda var. Anakartınızın teknik özelliklerine göz atmanızı öneririm.

H310H5-M4 anakartınızın PCI-e 4.0 desteği olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. NVMe sürücüler genelde tak çalıştır özelliğine sahiptir ancak anakartınızın bu sürümü desteklediğinden emin olmanız önemlidir. Anakartınızın özelliklerine bakabilir veya üreticinin sitesini ziyaret edebilirsiniz. Destek yoksa sürücü çalışmayabilir. Uyumluluk konusunda net bilgi için anakartınızın kullanım kılavuzuna da göz atabilirsiniz.

H310H5-M4 anakartınızın NVMe desteği olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Genellikle bu seviye anakartlar PCIe 4.0 desteği sunmaz. Eğer PCIe 3.0 destekliyorsa SSD sorunsuz çalışır ancak PCIe 4.0 hızlarından faydalanamazsınız. BIOS güncellemesi gerekebilir ancak tak çalıştır özelliği yüksek ihtimalle mevcuttur. Anakartınızın özelliklerine bakmanız ve NVME uyumluluğunu teyit etmeniz en doğru yaklaşım olur.

Geri