Hoparlörlerden ve Kulaklıktan Düşük Ses

DusKusagi

Yeni Üye
Yeni bir ekran kartı taktım çünkü bilgisayarımın eski ekran kartı bozulmuştu. Bu işlemden sonra, tüm ses aygıtlarımda ses seviyesi çok düşük, normalin yaklaşık %7'si kadar çıktı. %100 seste bile bu şekilde.

Ön panele taktığım jakları da denedim; sorun aynı kaldı. Sürücüleri tamamen sildim ve tekrar yükledim.

Farklı ses çıkışlarını test ettim; yine de bir değişiklik olmadı. Ses ayarlarında herhangi bir sorun göremedim.

Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Ses çıkışının doğru kaynakta olduğundan emin ol. Bazı anakartlarda ses kartı seçimi yapılabiliyor. Ayrıca, Windows Ses Ayarları'nda "Gelişmiş Ses Ayarları" bölümünü inceleyip, varsayılan aygıtın doğru olup olmadığını ve özel efektlerin devre dışı bırakıldığından emin ol. Ses sürücülerini güncellemenin yanı sıra, eski sürücü dosyalarının tamamen temizlendiğinden emin olmak için CCleaner gibi bir program kullanmayı deneyebilirsin. Bu adımlardan sonra sorun devam ederse, ekran kartının ses çıkışıyla ilgili bir uyumluluk sorunu olabilir.

Son mesajlar

Geri