HP Victus 16 S1003NT Dizüstü Bilgisayar Aşırı Isınıyor

ruya4duvar

Yeni Üye
Yaklaşık yedi ay önce aldığım HP Victus 16 S1003NT modelim var. İlk aylarda, CS Go gibi oyunlarda, işlemci sıcaklığı genellikle 75 derece civarındaydı, sorunsuz çalışıyordu. Fakat, geçen hafta oyun oynarken, aniden CPU ve GPU ısıları fırladı; işlemci sıcaklığı 105 dereceyi buldu. Hemen destek ekibine ulaştım, teknik servis geldi, termal macunu yenilediler, soğutucu fanını temizlediler. Bilgisayarı geri aldıktan sonra, temiz bir kurulum gerçekleştirdim.

Isı değerleri bir süre normale döndü. Ancak, Dead Island 2'yi kurduktan sonra, oyun başlangıcında işlemcinin 100 dereceye ulaştığını gördüm. Ayarları kontrol ettim, bir şey bulamadım. Sonra farklı bir oyunla deneyeyim diye CS'ye girdim. İşlemci sıcaklığı, inanılmaz hızda yükselmeye başladı; 85-87-90-92-95-100 dereceye kadar tırmandı. Aynı problem tekrarladı.

Fanlar temiz, termal macun yeni değiştirildi, donanımsal bir sorun yok gibi görünüyor. Yazılımsal bir aksaklık olabileceğini düşünerek, BIOS güncellemesi de yaptım, her şey güncel. Fakat, sorunun kaynağını belirleyemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Geri