Huawei Matebook D16 şarj adaptöründen kaynaklanan vızıltı sorunu

GunesliGun

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Huawei Matebook D16 dizüstü bilgisayarımı kullanıyorum. Harici bir ses kartı (DAC) bağlı ve kulaklığım ile mikrofonum bu karta ayrı ayrı takılı. Kulaklıkta bir sorun yok, fakat mikrofondan sürekli yüksek bir vızıltı geliyor. Gürültü önleme olmadan rahatsız edici seviyede. Bu ses yalnızca şarj aleti takılıyken oluşuyor. Şarjı çıkardığımda ses kayboluyor, yalnızca mikrofonun kendi hafif gürültüsü kalıyor.

Şarj takılıyken bilgisayara dokunduğumda hafif elektrik çarpması hissediyorum. Aynı anda vızıltı da azalıyor. Yeni nesil dizüstü bilgisayarların adaptörlerinde topraklama olmadığını biliyorum, benimkinde de yok. Muhtemelen bundan kaynaklanıyor. USB-C bağlantı noktalarını kullanan cihazımın şarj kablosu üzerinde manyetik boğucu yok.

Manyetik boğucu takmak sorunu çözer mi diye merak ediyorum. Veya USB-C kablosunun dışına bir tel sarıp, üçlü prizin topraklama kablosuna bağlamam işe yarar mı? Yeni adaptör almadan en kolay çözümü bulmaya çalışıyorum. Videodaki sesle benzer bir sese benziyor; ancak düşük bir frekansta; bir videoya benzer.

Bir bakır teli USB-C kablosunun ucuna dolayıp, diğer ucunu prizin topraklama teline bağlamayı denedim. Maalesef odamda topraklama olmadığı için farklı bir prizden denedim. Vızıltı neredeyse yok oldu, fakat hafif bir ses kalıyor. Başka çözümler denemeye devam edeceğim.

Geri