i5 10400F ve RTX 5060 darboğaz yaratır mı?

DagYankisi

Yeni Üye
Yeni bir grafik kartı satın almayı düşünüyorum arkadaşlar. Uzun süre kullanabileceğim bir model istiyorum. RTX 5060 kartını seçtim, performansından memnun kalacağımı umuyorum.

i5 10400F işlemci ile RTX 5060 arasında ciddi bir darboğaz yaşanır mı acaba? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Sistemin genel performansı nasıl olur diye merak ediyorum. Oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım?

i5 10400F ile RTX 5060 arasında darboğaz yaşaman mümkün, özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda oynamadığın sürece büyük bir sorun teşkil etmeyebilir. 1080p'de orta-yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatlıkla oynayabilirsin. 4K'da ise darboğaz daha belirgin olabilir.

İşlemci, kartın potansiyelinin tamamını kullanamamasına sebep olabilir ancak yine de iyi bir oyun deneyimi yaşarsın. Sistem genel performansı genel olarak tatmin edici olur. Oyunlarda performans kaybı yaşayabilirsin fakat bu kayıp, oyun ve ayarlardan oyun'a göre değişecektir. Daha yüksek FPS hedefliyorsan, gelecekte işlemci yükseltmesini düşünebilirsin.

Geri