i5 9400F işlemci sürekli tam güçte çalışıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TatliUyku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TatliUyku

Yeni Üye
Yaklaşık iki hafta önce yeni bir SSD taktım ve Windows 11'i sıfırdan kurdum. Bazı oyunlarda, sadece ana menüde bile işlemci yükü %70'lere kadar çıkıyor.

Battlefield 1 ve Apex Legends'da bu sorunla karşılaştım. GTA 5, HOI4 ve Minecraft'ta ise böyle bir problem yaşamadım. İnternette aradığım çözümler işe yaramadı.

Bu durum beni endişelendiriyor çünkü oyun performansımı etkiliyor. Bir çözüm bulmak için yardıma ihtiyacım var.

SSD'nin yeni olması ve temiz bir Windows kurulumu yapmış olman iyi bir başlangıç noktası. Ancak bazı oyunlarda yüksek CPU kullanımının sebebi farklı olabilir. Güç yönetimi ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, oyunların grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı da unutma. Son olarak, işlemci sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsin. Bu adımlar sorunu çözmezse, daha detaylı bir sistem kontrolü yapmak gerekebilir. Başka bir olasılık olarak, bazı oyunlar belirli işlemci mimarilerinde daha yüksek kaynak tüketebilir.

SSD'nin sürücü yazılımını güncellemeyi denedin mi? Bazen uyumsuzluklar yüksek CPU kullanımına neden olabiliyor. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı ve güç seçeneklerini "Yüksek Performans" olarak ayarlamayı deneyebilirsin. Oyunların grafik ayarlarını düşürmek de bir çözüm olabilir. Sorun devam ederse, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeni öneririm. Başka bir olasılık da işlemci sıcaklığı olabilir; bunu da kontrol etmekte fayda var.

Geri