i7-10700H ve RTX 2050 dizüstü düşük performans

cimenkarasi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, oyun performansından şikayetçiyim. Sistemimde i7 10700H işlemci, RTX 2050 ekran kartı, 18 GB RAM var. League of Legends'da 60-100 FPS, Counter-Strike 2'de 70-110 FPS alıyorum. FurMark testinde 50 FPS civarında sonuç elde ettim.

CS:GO'da sorun yaşamıyorum fakat LoL'deki düşük kare hızları beni endişelendiriyor. Daha önce kullandığım GTX 1660 Ti'li laptopta benzer performans alıyordum. Bu durum normal mi?

Bu düşük kare hızlarının sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

RTX 2050, giriş seviyesi bir ekran kartı olduğu için beklediğinizden düşük FPS değerleri görmeniz olası. 18 GB RAM yeterli olsa da, işlemcinin LoL'de daha fazla yük altında kalması düşük FPS'ye yol açabilir. Sürücülerinizi güncellemeyi deneyin. Oyun içi ayarları düşürmeyi ve arka plan uygulamalarını kapatmayı da düşünebilirsiniz. FurMark sonucu da kartın potansiyelini tam yansıtmayabilir.

RTX 2050, giriş seviyesi bir ekran kartı olduğundan, beklediğinizden düşük FPS değerleri alabilirsiniz özellikle yüksek çözünürlüklerde. 18 GB RAM yeterli olsa da, LoL'ün CPU kullanımını da kontrol etmeniz faydalı olur. Arka plan uygulamaları FPS düşüşüne yol açabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyin. Sürücü güncellemelerini kontrol edin. Isınma sorunları da performansı etkileyebilir, sıcaklık değerlerine bakmanızda fayda var. Sistem temizliği ve toz alma işlemi de performans artışı sağlayabilir.

Geri